algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'Associació d'Immobiliàries i Promotores asseguren que no tenen «gens d'interès» en el sòl rústic

L’Associació d’Immobiliaris i Promotores asseguren que no tenen «cap interès» en el sòl rústic.

L'Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris de les Balears i l'Associació de Constructors de les Balears, que han analitzat aquest dimarts l'estudi de la capacitat de població i habitatges en sòl vacant del Govern, asseguren que no tenen «interès» en utilitzar el sòl rústic. Així ho han manifestat el president de l'associació de promotors, Luis Martín, i el de la de constructors, Eduardo López, després que el director general d'Ordenació del Territori, Luis Corral, els hagi explicat els resultats de l'estudi.

Aquest estudi, que va ser presentat a
quest passat dilluns, indica que hi ha capacitat per assumir una població de 364.505 persones més, fet que suposaria un 33% més de la població actual de les Balears (1,1 milions d'habitants). Des del Govern, expliquen que els presidents d'aquestes patronals han qualificat l'estudi com una «eina útil, molt positiva, en la qual s'ha realitzat un esforç molt interessant i important»

Així, després d'analitzar les dades, tant López com 
Martín han coincidit a afirmar que no tenen «gens d'interès» ni volen que «s’utilitzi el sòl rústic». Així mateix, els presidents de les patronals han traslladat la seva «preocupació» al director general d'Ordenació del Territori sobre el futur del sòl vacant urbà i urbanitzable. Segons Corral, «s'ha de tenir clar que cal centrar-se a regenerar i donar eines per actuar sobre la ciutat ja construïda, perquè l'urbanisme del present i del futur s'ha de centrar especialment en la revitalització de les nostres ciutats, en la capacitat d'adaptar-se al creixement aquí, no en la classificació de nou sòl». Des del Govern, recorden que el sòl vacant urbà i urbanitzable actual està format per 3.076 hectàrees que permetrien acollir la construcció potencial de 144.460 habitatges.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 3 anys

Podem menjar molt d'arròs, o bastant, o poc, o no menjar-ne gaire o gens, però no "cap arròs". Podem tenir molt d'interès en una cosa, o, bastant, o poc o no tenir-ne gaire o gens, però no "cap interès".

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris