muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

14 entitats de les Balears signen un manifest en defensa del lloguer vacacional

Un total de 14 entitats han signat el manifest 'Per un turisme de qualitat i de tots' de l'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de Balears (Aptur-Balears) amb el qual pretenen demostrar el «suport social» existent cap al lloguer de vacances.

Amb motiu de la signatura que ha tengut lloc aquest dilluns, el president de l'Associació, Joan Miralles, ha explicat que el manifest defensa que «el lloguer de vacances és una ajuda al desenvolupament local de zones que no haurien pogut tenir l'oportunitat d'accedir a els ingressos generats pel turisme amb l'oferta d'allotjament tradicional».

Miralles ha posat èmfasi en les dades d'un estudi d'Esade, que posen de manifest que el 80 per cent de la despesa del turista de lloguer vacacional «es realitza en oci, cultura i transport, i que el 32 per cent es produeix en el comerç de proximitat».

Jordi Mora, el president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), una de les entitats signants, ha remarcat en la seva intervenció la importància d'aquest tipus de lloguer «dins d'una economia circular i vinculada al medi ambient».

A més, ha assegurat que la «saturació turística no prové del lloguer de vacances, com alguns volen donar a entendre» i ha recordat «la importància» d'aquest tipus de lloguer «per al comerç i la petita i mitjana empresa, així com per a tot el teixit productiu».

Segons han ressaltat des Aptur, aquest és l'inici d'una campanya per donar a conèixer el manifest i aconseguir el major nombre d'adhesions de tots els sectors possibles, amb l'objectiu de fer explícit el suport social que té aquesta modalitat d'allotjament entre la població balear.

A més de Pimem, les entitats signants són Pimeco, Afedeco, Acotur Mercat Municipal de Santa Catalina, Mercat Municipal de Pere Garau, Mercat Municipal de l'Olivar, Mercat d'Inca, AMAT, Aboneu, AMTAT, Associació de Camps de Golf de Balears , Aevab i Aenib.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

No enteneu que els nous turistes que venen amb aquestes fórmules són el tipus de turista que volem? És un turista respectuós, interessat en la natura, la gastronomia autèntica i bona, la cultura, la història... No vol parcs temàtics ni visitar "guirilandia" -prefereix anar a veure una Sibil·la-. Vol menjar d'aquí, no "menjar per turistes" i fugen dels restaurants "turístics" (tot i que a vegades no els queda més remei perquè és el que es troben)... Gasten aquí (omplen els restaurants, compren a les botigues, als súpers)... els propietaris d'habitatges els poden llogar sabent que cobraran, i els poden pintar... reformar... (donen feina a més gent). Finalment el turista es democratitza i també els beneficis que deixa s'escampen a més gent.

Trob que si sobren turistes i n'hem de reduir, millor llevar els que no produeixen beneficis a tanta gent i només volen parcs temàtics. Els que no volen saber res d'aquí i només venen atrets per aquella publicitat que els feia el PP de "Sun, Sand and Sex". O sigui, els que teniem abans, els de Magaluf... etc etc!

Valoració:2menosmas
Per neus, fa mes de 3 anys

Fa falta tenir molta barra per pretendre desqualificar als qui ens oposam al lloguer turístic a plurifamiliars posant-nos en el mateix sac que els hotelers. Quin mal fa als hotelers, betzol, que umplen ben igual o més i gairebé ja durant tot l'any????
Qui estima Mallorca no la destrueix.
Aquesta gent vendria sa mare per quatre duros. Oi.

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

A qui realment fa mal es lloguer vacacional es en es grans hotelers. No m'extranya tot aquest renou que s'esta montant contra aquest tipus de turisme que, ben regulat, reparteix molt mes sa riquesa que es turisme de masses i touroperator/hoteler.
Hauriem de mirar si, atacant es lloguer vacacional sense pensar massa en ses xifres, no mos estam pegant un (altre) tir en es peu...

Valoració:2menosmas
Per Ramir, fa mes de 3 anys

La codicia por encima del interés general, por encima de los que residimos aquí, por encima de la función social de la vivienda, y sin conciencia de lo que ha supuesto el alquiler turístico en ciudades y territorios mucho más grandes que el nuestro.
Parece mentira que no se vea la realidad, que el alquiler turístico en Palma y otros centros urbanos, expulsa a los vecinos de sus barrios y convierte la ciudad en un parque temático vacío en invierno. Hasta el pequeño comercio acabará convertido en franquicias de multinacionales. Qué poco seny y qué poca vergüenza!
El alquiler turístico, parte en manos de inmobiliarias (recomiendo visitar la pág Inside Airbnb) en plurifamiliar supone un desastre para las ciudades.

Valoració:0menosmas
Per Ramir, fa mes de 3 anys

Cuando en los mercados, que son municipales por cierto, pase lo mismo que en el de la Boquería, que se ha quedado en mero escaparate y los que vendían para los vecinos se han quedado sin clientes, ya llorarán. Lo municipal es de servicio al ciudadano, no al turista.

Valoració:0menosmas
Per Correcció, fa mes de 3 anys

Paula

És una llàstima que enlloc de criticar les idees o aportar propostes necessitis difamar i insultar tot i saber que les teues acusacions no tenen fonaments reals.

Si la petita i mitjana empresa hi dóna suport hauries, com a mínim, demanar-te perquè.

Valoració:-1menosmas
Per p, fa mes de 3 anys

Com canvia sa vida...en Miralles que d'estodiant anava de esquerranos republica i independentista sens ha fet empresari per sucar mes a Mallorca.I per acabar-ho de rematar ara van de sa ma els gestors dels mercats amb els llogaters de cotxes i iots com si aquets gremis haguesin fet res mai per es comerços petits.
Com diuen en bon mallorquí "amb els c.....d'un poden penjar ala altres"

Valoració:1menosmas
Per paula, fa mes de 3 anys

El que trob més indignant és que vulguin disfressar la seva cobdícia malaltissa amb el cínic argument que van a favor de l'interès general. La majoria dels nostres conciutadans tenen un sol habitatge o no en tenen cap i ho passen puta per comprar-ne o llogar-ne un. Els multipropietaris com en Miralles, cegats pels doblers, els ho posen molt més difícil encara. Els que ens consideram d'esquerres hauríem d'exigir que l'administració intervengui urgentment per regular el mercat i reduir aquests desequilibris cada vegada més acusats en aquesta selva on regeix la llei del més fort. Vergonya.

Valoració:2menosmas
Per ESTAU NERVIOSOS, fa mes de 3 anys

MALLORCA NO DÓNA PER MÉS. AIXÍ DE CLAR.
LA VOSTRA BIMBOLLA TAMBÉ ESCLATARÀ.

Valoració:1menosmas
Per Maria, fa mes de 3 anys

La meva enhorabona a Aptur :)

Per fi es visualitza l'impacte positiu que aquest té el lloguer vacacional per a la nostra economia

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris