muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Ha mort el 'Pare Tià', fundador de Sant Josep Obrer

132202

Sebastià Arrom Coll (el Pare Tià), fundador de la parròquia i del col·legi Sant Josep Obrer, ha mort aquest dijous als 91 anys.

El col·legi ha destacat en una nota que «ha estat una persona amb gran esperit de lluita, entrega i devoció per l'educació i per a les persones del barri. Afegeix que «no són les paraules, són les obres que diuen de la vida d'una persona. Amb la seva gran obra, l'esperit del Pare Tià sempre estarà present en el futur de Sant Josep Obrer».

El centre ressalta que «tenim la responsabilitat de seguir els seus passos i mantenir el seu esperit» i recorda la frase que ha definit la seva obra: «Sant Josep Obrer ha de ser una escola de rics per a pobres».
Sebastià Arrom (Santa Eugènia) va cursar la carrera eclesiàstica en el Seminari Diocesà de Mallorca (1936-1939). Des de l'any 1944 al 1949 va ser becari del Col·legi Pontifici de la Sapiència. El 1949 va ser ordenat sacerdot pel bisbe Hervás. El 1954 va ser designat rector de la Parròquia de San Josep Obrer, i aquest mateix any va crear la primera escola d'ensenyament primari de Sant Josep Obrer.

Des de 1955 fins a 1960 va coordinar les obres de la construcció del nou temple parroquial de Sant Josep Obrer, projecte de l'arquitecte Josep Ferragut. El 1990 va promoure la nova construcció d'un centre de secundària obligatòria i d'adaptació del batxillerat en la LOGSE i els cicles formatius de grau mitjà, grau superior, garantia social i integració dels alumnes amb deficiències psíquiques al nivell d'educació infantil, primària i secundària. El 1993 va ser nomenat membre del Consell Consultiu de la Universitat de les Illes Balears. En 1997 es va jubilar i va ser nomenat canonge de la Catedral de Palma. El 2003 va rebre el Premi Ramon Llull.

El col·legi informa que la vetla serà el divendres 14 d'abril, de 16 a 18 hores en el cementiri Santa Eugènia. Els funerals es duran a terme el dimarts 18 d'abril, a les 19.30 hores a La Seu. El dimecres, 19 d'abril, als 20.30 hores a Santa Eugènia i el dimarts, 25 d'abril, als 20 hores a Sant Josep Obrer.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa mes de 4 anys

Segons l' article un Crack, doncs al cel sia

Valoració:3menosmas
Per Tià, fa mes de 4 anys

El Pare Tià, de bon record.

Al cel sia.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris