cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Els treballadors de SFM desconvoquen la vaga del tren

El Govern i el Comitè d’Empresa pacten incorporar 25 maquinistes, per promoció interna

El Govern ha arribat, la matinada d'aquest dimecres, a un acord amb els representants del Comitè d’Empresa dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) en funció del qual els treballadors han decidit desconvocar les jornades de vaga programades.

Entre els punts d’acord hi figura la incorporació –mitjançant un procediment de promoció interna- d’un número de fins a 25 maquinistes a la plantilla d’SFM. Igualment, s’inclou la progressiva recuperació de freqüències i també futures millores a mesura que es completi l’electrificació de tota la xarxa ferroviària, fins a Sa Pobla i Manacor.

L’ acord assolit permet desbloquejar la situació de conflicte laboral a SFM i facilita l’avanç en la millora dels serveis al ciutadans.

A partir d’ara es fixarà un calendari per dur a terme aquesta promoció interna, que es realitzarà el més aviat possible seguint les condicions que s’han pactat entre el Govern i els membres del comitè d’empresa.

Aquest acord posa solució a un conflicte que té el seu origen en les greus retallades que el Govern del PP va realitzar en l’anterior legislatura i que varen minvar la plantilla d’SFM en 52 treballadors, 24 dels quals van ser acomiadats de manera il·legal, segons sentència dels Tribunals.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, el director general de Funció Pública, Pedro Jiménez, el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu i el gerent d’SFM, Mateu Capellà, han participat en la reunió amb el Comitè d’Empresa d’SFM, que ha acabat amb acord i la desconvocatòria de la vaga passada la mitja nit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris