algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Aptur: «L'informe de Terraferida genera indignació i inseguretat entre els propietaris»

Mapa Airbnb a Mallorca.

L'Associació encarregada de llogar i vendre apartaments i habitatges «de temporada» Aptur ha denunciat que Terraferida hagi mentit respecte a la publicació que oferí el col·lectiu aquest passat dissabte sobre les places de lloguer oferides per la multinacional 'Airbnb'.

Aptur considera que Terraferida treu conclusions «conscientment falses» per «criminalitzar el lloguer vacacional» i assegura que no es tracta de cap estudi, sinó que s'han limitat a recollir les dades que fa dos anys estan publicades al web de la multinacional. Igualment, consideren que l'informe presentat per Terraferida «acusa injustament a milers de propietaris d'actuar il·legalment», ja que «no és obligatori que l'empresa Airbnb publiqui el número de llicència dels habitatges, i el fet de no mostrar-la no permet deduir que aquests habitatges no tenguin llicència», han afirmat.

D'altra banda, Aptur ha criticat la metodologia que s'ha fet servir en l'informe publicat per Terraferida, «es confon propietari amb comercialitzador». «No es pot dir que el lloguer vacacional sigui un negoci centralitzat que funcioni com una multinacional, ja que, majoritàriament, el lloguer vacacional està format per petits propietaris», asseguren des d'Aptur.

L'Associació promotora del lloguer vacacional ha criticat també que es culpi la pujada del lloguer a causa del lloguer vacacional, ja que, per a ells es tracta d'una afirmació «parcial i poc argumentada». «Pareix el resultat de voler cercar un únic culpable a l'increment del preu de l'habitatge que ha tengut lloc a tot l'Estat espanyol, sense voler analitzar altres factors més complexos», han criticat.

Finalment, des d'Aptur lamenten que «la criminalització del lloguer vacacional que fa l'estudi ha generat indignació i inseguretat entre els propietaris», la qual cosa s'afegeix a la «preocupació generada per l'anunci del Govern de les Illes Balears de sancions a partir de 20.000 euros sense especificar a qui se sancionarà o per quin tipus de falta».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jack, fa mes de 4 anys

Terraferida, segur que tots els membres, són funcionaris d'extrema esquerra. Quan un te un sou assegurat cada més, perd el sentit de la realitat del que costa als que no són funcionaris com ells, arribar a final de mes. L'article anterior on diuen que uns pocs ho controlen tot, és simplement mentida. Conm ja vaig dir en temps de'n delgado; Amb les coses de menjar a la setmana!!!

Valoració:5menosmas
Per Au, fa mes de 4 anys

Jo vull turistes de borratxera, que ocupin la platja urbanitzada que els hi toca, i que no es moguin d'allà de la seva gandula ni un sol instant dels que durin les seves vacacions.

No vull cap turista que me vulgui conèixer, ni a jo ni a la meva cultura, no vull que pasturin per les nostres festes, ni coneguin els nostres monuments, ni vagin a les nostres cales verges, ni haver-los d'aguantar tot l'any.

Com que aquest "no vull" no pot ser, com a mínim res que ho promogui per part de l'administració: TURISME DE SOL, DE PLATJA I D'ALCOHOL, JA!!!!

Valoració:-1menosmas
Per casesnoves, fa mes de 4 anys

S'ha de posar veda ja al lloguer turístic! O directament, prohibir-lo. Aquesta modalitat de lloguer desplaça als treballadors que cerquen casa. Sóc interí destinat a Eivissa i és impossible trobar habitatge digne a preu raonable. És una vergonya que sigui tan difícil accedir a un dret bàsic com l'habitatge. Ara comprenc perquè no és bo el lloguer vacacional. És un malson pels treballadors. Esper que ningú passi per l'infern que he passat jo. Ara sí que estic convençut amb el: NO AL LLOGUER TURÍSTIC!

Valoració:-4menosmas
Per vos podrireu de duros, fa mes de 4 anys

CAN PIXA

Valoració:-4menosmas
Per Margaliuda, fa mes de 4 anys

Després d'anys d'aguantar les mentides dels prepotents hotelers, ara ens toca l'Aptur aquesta. Tots tenim coneguts q estan llogant l'apartament sense pagar cap impost! I no s'havien vist mai rulots al camp mallorquí com ara, al meu poble en lloguen dues i la Conselleria (ni Turisme ni Territori) han fet res malgrat les denúncies.
Exigim una regulació per a controlar quanta gent hi ha a l'illa, que ja no hi cabem !!!

Valoració:1menosmas
Per Un de per aquí, fa mes de 4 anys

L'anàlisi i conclusions són una vergonya ! No és cert que les cases publicades a air b and b siguin il·legals ! Ni que siguin infravivendes.

Avui han tornat a dir una altre falsedat afirmant que només els propietaris es beneficien del lloguer vacacional. I els restauradors? I els qui mantenen les vivendes ? I els qui fan feina a agències de lloguer vacacional I tots els que ens beneficiam dels impostos que paguen ?

Ja està bé de dir mitges veritats .

Valoració:19menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Estam errant el tret: Airbnb és el canvi de model turístic. El turista que ens hem de treure de sobre és aquell antic, el de borratxera, el de sex-sun-sand, el del tot inclòs que no gasta aquí ni un euro, el vàndal. No el viatger d'Airbnb, que és respectuós, gasta per tot arreu, genera riquesa, li agrada la natura i l'autenticitat, no vol parcs temàtics.

S'hauria de fer un estudi amb el perfil d'aquests turistes abans de criminalitzar-los.

I a més, democratitza els guanys del turisme. Moltes famílies han trobat la forma de rendibilitzar les seves propietats, les poden llogar sense que els llogaters els hi destrossin, les poden renovar i generen treball a construcció per rehabilitació. És més beneficiós per tots que qualsevol altra mena de turisme que hem tengut fins ara.

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris