muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

L’Associació Ona Mediterrània presenta la campanya Ona Solidària per ajudar les persones refugiades

La presentació de la campanya tendrà lloc el proper dijous 23 de març a les 18.00 h al Centre Cultural Can Alcover

El passat 14 de gener, l’assemblea de l’Associació Ona Mediterrània va acordar impulsar una campanya de solidaritat amb les persones refugiades: la campanya Ona Solidària. L’objectiu és sensibilitzar el públic general envers aquesta tragèdia -la pitjor crisi migratòria des de la II Guerra Mundial-, així com recaptar fons per ajudar les persones refugiades que es troben als camps de Grècia alhora que ajudar les ONG que realitzen tasques de rescat marítim a la Mediterrània Central salvant vides.

La crisi de les persones refugiades va arribar als mitjans de comunicació europeus al setembre del 2015, amb la injusta mort de l'infant Aylan a les costes gregues, encara que feia mesos que aquesta situació era insostenible. I és que segons ACNUR, només en el que portem d’any s’han produït 230 morts al nostre mar i més de 3.000 arribades de persones refugiades per mar a Europa. En aquest sentit, des de l’Organització Internacional de les Migracions (OIM), en els últims 4 anys més de 12.000 persones han mort o desaparegut a la Mediterrània mentre emprenien el viatge cap al continent europeu.

Després de la intensa cobertura mediàtica que, arrel de la mort de l’infant Aylan va impactar i escandalitzar la moral occidental, l’interès públic s’anà desplaçant cap a altres focus que no afectaven directament la consciència de les persones europees, però sí les seves butxaques.

Per tot això, un conjunt d'individualitats s’ha organitzat per donar suport a través de la campanya Ona Solidària a les persones refugiades a partir de la divulgació i la conscienciació de la seva situació, així com la recaptació de fons. Es programaran diverses xerrades amb voluntaris i voluntàries que han estat als campaments de refugiats a Grècia a diferents municipis i centres educatius. Totes aquestes activitats volen remoure consciències i ajudar a diferents associacions que diàriament salven vides a la mar, així com per portar directament aquest estiu a les costes europees i als campaments amb més necessitats. És per això que aquest mes de març des de l’Associació Ona Mediterrània s’inicia amb molta força aquesta campanya, Ona Solidària, que culminarà a principi d'estiu amb una diada especial.

De fet, la campanya Ona Soldària es presenta el proper dijous 23 de març a les 18.00 h al Centre Cultural Can Alcover. La presentació correrà a càrrec de la portaveu de la campanya Ona Solidària, Sílvia Suau, cooperant internacional que ha estat dos mesos a diversos camps de persones refugiades de l’illa grega de Quios.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris