muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Eivissa, ofegada pels lloguers turístics, demana auxili al Govern perquè actuï

Eivissa.

Selitbul

El Consell d'Eivissa ha remès una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sol·licitant l'aprovació d'un decret d'emergència habitacional per garantir l'accés a l'habitatge i pal·liar la situació de la greu crisi residencial que sofreix l'illa.

En la missiva s'argumenta que la falta de lloguers a preus assequibles per als ciutadans ha
pres unes «dimensions intolerables» per a les institucions. També es recorda que cada dia «més i més famílies són desnonades del lloguer i han d'acudir als serveis socials dels ajuntaments i al Consell demanant ajuda». Així mateix, el Consell destaca que el problema provoca que sectors com el personal sanitari, de jutjats o policial i tot tipus de funcionaris no trobin lloguers a Eivissa.

En relació al sector turístic assegura que no es troba personal de temporada perquè «l'exorbitant preu dels lloguers fa que la seva estada sigui impossible».

«La situació ha arribat a un punt en
que persones amb feina i ingressos no troben casa per viure. Cada vegada més persones es veuen obligades a malviure en habitacions, en pisos-pastera, en cotxes o tendes de campanya», ha explicat la consellera d'Habitatge, Viviana de Sans, qui ha assenyalat que «el Govern és la institució que té les competències en matèria d'Habitatge i resulta imprescindible que adopti mesures d'urgència per solucionar un gravíssim problema social».

Així, el Consell ha proposat al Govern que doti de manera urgent a l'oficina de l’
Ibavi d'Eivissa d'un servei d'assessorament i acompanyament jurídic. A més, demanen que traslladi a l'illa a tècnics de l’ Ibavi per actualitzar l'estat dels seus habitatges en règim de lloguer social, 73 en total, així com les que estan en règim de propietat de VPO, recuperant les que siguin usades de manera irregular. Igualment, el Consell exigeix que des de l’Ibavi es presti un servei de lloguer per garantir drets a propietaris i arrendataris i que se celebri una nova reunió amb la SAREB per exigir la cessió a l’Ibavi dels 21 habitatges que tenen a Eivissa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Robert, fa mes de 4 anys

S'hauria de gravar amb alts impostos la compra de vivenda per part de capital extranger. Prohibir el lloguer vacacional a vivendes plurifamiliars, ja que no podem soportar aquesta pressió turística que causa uns desastres ecològics i socials brutals. Desturistitzar la ciutat deixant d'obrir hotels i terrasses a tot arreu. Ho faràn? No seran valents i no faran res.
Conflictivitat social? serà gros! ens estan deixant fora de sa nostra terra i els que governen no ens defensen. Defensen als hotes i inmobiliaries. Vergonya!

Valoració:8menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Que no ho resolguin construint més, que en això Eivissa està més que saturada, que es facin ses passes pertinents, legislatives si cal, per a perseguir aquestes pràctiques i, de pas, que es prenguin ses mesures adients perquè no hi haja tanta gent atreta per instal·lar-se a Eivissa o a Formentera, que són ses illes, si més no Eivissa, que tenen major densitat poblacional. Sa gent massa sovent no ve perquè Eivissa els agradi com a terra sinó perquè és on hi ha més oferta de feina, sovent en règim d'esclavatge. I si es padrastre estat n'és es responsable, s'hi ha de mostrar una actitud molt més desafiant i no tan tèbia com mostren es governants insulars

Valoració:13menosmas
Per Nonamed, fa mes de 4 anys

Fa anys que tenen aquest problema i ara demanen que el Govern actui?

Valoració:12menosmas
Per jbm, fa mes de 4 anys

Exigir totes ses competències en ports, aeroports, costes, urbanisme, turisme i polítiques d'habitatge, etc.

Valoració:15menosmas
Per Igual que barris palmesans com Sa Llotja:, fa mes de 4 anys

De la mateixa manera que Ciutat s'està venent al turisme indiscriminat, sobretot barris emblemàtics com Sa Llotja. Els pocs veïnats que encara quedem, a més, patim la política de "ninguneig" per par de l'ajuntament de Palma, que només mira pels guanys d'uns pocs empresaris, que obren fora de control restaurants i fan hotels convertint el centre històric en un parc temàtic d'oci. I tot això és aprofitar-se del negoci uns pocs (imagín que amb corruptel·les incloses) a costa del patiment dels veïnats que veiem com pasen totalment de les nostres denúncies. Però sense dubte, a la fí un pagarem absolutament TOTS! La conflictivitat social està a punt d'arribar.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris