algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Tribunal de Justícia europeu dictamina la legalitat de prohibir el vel islàmic a la feina

El Tribunal de Justícia europeu dictamina la legalitat de prohibir el vel islàmic a la feina.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat aquest dimarts que és legal prohibir a una treballadora musulmana l'ús del vel islàmic en el seu lloc de feina, si la mesura respon a una política de «neutralitat» religiosa i de conviccions que l'empresari aplica a tots els seus empleats.

La sentència respon a una consulta del Tribunal de Cassació belga sobre el cas d'una recepcionista de religió musulmana que, després de tres anys en la mateixa empresa, va ser acomiadada en anunciar la seva intenció d'acudir al seu lloc de feina amb el vel islàmic. La companyia va al·legar que està prohibit per a tots els empleats de dur «de manera visible símbols religiosos, polítics i filosòfics».

Cal recordar que a Mallorca, el jutjat social número 1 de Palma va estimar la demanda interposada per una treballadora de l'Aeroport de Palma a la qual la seva companyia va prohibir dur el vel islàmic (hiyab), ja que considera que existeix una «vulneració del dret fonamental a la llibertat religiosa».

En la sentència del tribunal mallorquí, s'ordena a l'empresa al «cessament immediat» de «l'actuació contrària» a aquest dret fonamental, al restabliment de la situació anterior a produir-se la lesió, a abonar-li un total de 4.491 euros per les retribucions deixades de percebre per les diferents sancions de l'empresa i a indemnitzar-li amb 7.892 euros.

L'empresa informà que «no toleraria» la decisió que la treballadora vestís amb el vel a la feina i va modificar el seu reglament intern per incloure la prohibició per a tots els treballadors de portar símbols visibles de caràcter religiós, polític o filosòfic.

El tribunal amb seu a Luxemburg ha conclòs que la norma interna d'una empresa privada que veta l'ús de qualsevol signe polític, filosòfic o religiós visible «no constitueix una discriminació directa» per causa de religió o conviccions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Prevenir, fa mes de 4 anys

I si una negra d´Àfrica reivindica anar amb el pitram a l´aire, com va al seu país, què?

Valoració:0menosmas
Per Pel laïcisme ja!, fa mes de 4 anys

Estic a favor. Crec que cal controlar tot allò que comporti una progresiva coacció d'altres cultures que no només no fan per la seva integració, sinò tot el contrari, fan una progresiva implantació de les seves creences.
De la mateixa manera que no es pot anar nu, tampoc veig bé signes pro islamisme en un temps amb clares dades d'aquesta cultura de fer mal a Europa. Està políticament incorrecte reconeixer-ho, però malhauradament, aquestes reïvindicacions estan fent proliferar els partits ultradretans.

Valoració:0menosmas
Per i tant, fa mes de 4 anys

Ja heu saps.

Valoració:0menosmas
Per Vius, fa mes de 4 anys

Si no fossin neutrals, no l´haguessin contractada.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris