cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

El ple del Parlament deixa de ser públic durant una moció sobre transparència

El president del Parlament, Baltasar Picornell.

El ple del Parlament ha deixat de ser públic, i s'ha tancat als mitjans de comunicació, durant el debat d'una esmena que ha introduït el grup parlamentari Podem, en una moció del PP, en la qual es reprova al diputat popular Álvaro Gijón i es demanava la seva dimissió.

Així, el president del Parlament, Baltasar Picornell, en aplicació de l'article 68.1 del Reglament de la Cambra i per primera vegada en la història, ha demanat el desallotjament dels periodistes presents en l'hemicicle que abandonassin la Cambra en el moment de debatre la moció del grup parlamentari popular, en la qual s'incloïa l'esmentada esmena de Podem.

Els grups parlamentaris presents en l'hemicicle han defensat que el ple s'havia de celebrar públicament i ha fet que el PP retiri la moció en qüestió.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha dit que la decisió de tancar al públic el ple del Parlament, durant el debat d'una moció del PP sobre transparència, respon a «una aplicació estricta del Reglament» de la Cambra. Així ho ha indicat Picornell als mitjans de comunicació, al final de la sessió plenària, qui ha afegit que «hi havia tres possibles escenaris i ha triat aquest».

El president del Parlament ha fet aquestes manifestacions en referència a la seva decisió d'aplicar l'article 68.1, que estableix que les sessions plenàries siguin a porta tancada «quan es tracta de qüestions que concerneixen el respecte de la Càmera o la suspensió d'un diputat».

Per la seva banda, el líder de Podem, Alberto Jarabo, ha explicat que la decisió de tancar al públic el ple del Parlament, evitant la presència de mitjans de comunicació durant el debat d'una moció del PP sobre transparència, respon a una decisió unilateral del president de la Càmera, Baltasar Picornell, davant el temor que tenia perquè es pogués faltar al «respecte» d'un diputat amb l'esmena a la totalitat que introduïa Podem.

Des de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha mostrat la seva «absoluta sorpresa» i ha assenyalat que s'ha tractat d'una situació «incoherent» el fet «d'estar tractant una moció de transparència sense mitjans de comunicació i a porta tancada». «Són dos conceptes que topen absolutament», ha insistit.

Posteriorment, el president del Parlament ha canviat d'opinió i ha confessat als mitjans de comunicació no estar d'acord amb l'article 68.1 del reglament que ell mateix havia aplicat hores abans «estrictament». Així mateix, Picornell ha transmès les seves disculpes a través de les xarxes socials, a totes aquelles persones que s'hagin sentit ofeses en la seva aplicació del reglament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @ferri61, fa mes de 4 anys

Tranquil president, dóna completament igual que el que xerrau sigui públic o no , de totes maneres ningú us escolta. El poble té altres coses que fer i no perd el temps en ximpleries, per a això ja tenim el "sálvame de lux en la tele basura"

Valoració:0menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 4 anys

Idò a mi, encara que sigui l'única, em sembla perfecte. Si el reglament ho diu així, té tot el dret a aplicar-lo. Una altra cosa és que a la gent li agradi veure com se tires els trastos pel cap. A mi no m'agrada i trob fantàstic que m'estalviïn aquest mal tràngol.

Valoració:0menosmas
Per Luna Barceló, fa mes de 4 anys

Deixem un poc de banda si els serveis jurídics van informar o no al Sr. Picornell. He cercat l'article 68 del Reglament del Parlament de les Illes Balears i diu: Les sessions del Ple seran públiques, amb les excepcions següents: 1er. Quan es tractin qüestions concernents al decòrum de la cambra o dels membre d'aquesta o la suspensió d'un diputat o una diputada. (Tractaven el cas del Sr. Gijón) 2n. ...... 3er. .... Per tant no cal ser jurista per entendre aquest article. Altre cas és no voler aplicar-lo tal qual i cercar tres peus al moix. Seria molt important que els diputats passessin per un examen, com fan el servidors públics (funcionaris) per optar a la seva plaça al manco demostrarien que coneixen la CE, l'EA i el Reglament del Parlament com a mínim. Sr. Picornell em sap greu que el tinguin a l'ull de l'huracà, però no passi pena els que li volen mal segur que qualsevol dia se'n penediran. SORT!!!!

Valoració:0menosmas
Per Ja ho val, fa mes de 4 anys

Després de fer un ridícul tan gros va i demana perdó per facebook. I a damunt diu que aboga per la transparència després d'expulsar públic i premsa. Surrealista.
Si tengués un mínim de dignitat el que faria és dimitir.
S'ha de ser inútil perquè te critiqui el teu propi partit i al mateix temps te critiqui el PP per afavorir el senyor Gijón.

Valoració:0menosmas
Per Jo mateix, fa mes de 4 anys

A Balears es polítics de dreta, de centre i d’esquerra anomenats constitucionalistes, així com també es, periodistes i tots noltros, cometem un pecat greu d'ingenuïtat quan anomenan “nacionalistes” a qui simplement són catalanistes. Mem, si a Mèxic hi hagués un partit polític que amb s'argument d'una llengua i uns quants segles d'història comuns amb Espanya declaràs que es mexicans no són altra cosa que espanyols de Mèxic, agafàs com a bandera no sa mexicana sinó s'espanyola i malavetjàs, sense amagar-se’n gens, s'anexió de Mèxic dins Espanya, a part d’haver de prendre ets atapins per por d’esser atupats, segur que a nigú li passaria pes cap denominar-los “nacionalistes”. Els diríem espanyolistes. Anàlogament, a un partit que a s’Àustria dolça, bella i culta, amb s'excusa d'una llengua comuna i antics llaços històrics, pretengués un altre Anschlüss, és a dir, s'anexió d'Àustria a Alemanya, cometríem un error si l’anomenàssim “nacionalista”. A part d’esser mal vist per la resta del món, indubtablement seria anomenat pangermanista. Dir-los “nacionalistes” an aquests partits suposaria donar per bo que Mèxic pertany a sa nació espanyola i Àustria a s'alemanya.

S'entén per nacionalisme s'exaltació des valors, dets interessos, de s'identitat, de sa s’independència d’un país, no sa submissió en tots ets ordes a una altra nació. Mos equivocam anomenant aquí “nacionalistes” an es qui se senten catalans, desprecien sa bandera de ses Balears i la substitueixen estufats per sa catalana; an es qui desprecien sa nostra multisecular forma de xerrar i pretenen substituir-la, escrita i parlada, per s'artificial català estàndar; an es qui diuen amén an ets interessos catalans, en fi, an es qui tenen com a nació, no aquestes illes, sinó Catalunya, ja que anomenant-los “nacionalistes” és com si assumíssim “mutatis mutandis” que sa nostra nació és Catalunya.

Un partit nacionalista a Mallorca, a Balears, seria aquell que exaltàs sa nostra identitat illenca, respectàs es seus símbols i sa seva història, i tengués com a finalitat conseguir sa seva independència, aquell “regne enmig de la mar” que se va esvair el 1343. No són nacionalistes uns partits que lo que cerquen és precisament sa destrucció des nostros símbols i de sa nostra identitat, substituir-los pes catalans, no per conseguir s'independència d'aquestes illes, sinó fer factible s'anexió a Catalunya.
Parlem amb precisió. No diguem “nacionalistes” an es catalanistes, diguem-los simplement lo que són: Balears.. Mallorquins renegats catalanistes..

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris