muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El GOB es planta i no assistirà a la reunió convocada per MÉS

Des del Grup Balear d'Ornitologia (GOB) consideren «indignant que els partits amb responsabilitat de govern pretenguin liderar una plataforma ciutadana reivindicant més autogovern, mentre des de les institucions –que és el lloc on ara els pertoca– no fan ni una passa per contenir aquest cavall desbocat que és el turisme i totes les conseqüències negatives que genera».

Aquesta iniciativa del grup MÉS, de convocar una reunió per a la creació d'una plataforma ciutadana, va sorgir arran de la notícia de l’ampliació de l’aeroport de Palma la setmana passada. «MÉS pretén liderar una plataforma ciutadana per a reclamar l’autogovern i l’autogestió portuària però des del GOB, entenem que aquesta no és l’arrel del problema que ens toca abordar».

Les intencions d’AENA d’ampliar l’aeroport posen en evidència com la realitat turística «se’ns ha escapat de les mans, abocant l'illa al col·lapse i amb una pressió sobre els recursos sense precedents, i tot això sense que des de l’actual Govern es facin passes fermes i resolutives per abordar aquesta realitat d’arrel». Des d’aquesta inoperància, fortament criticada pel GOB, i entenent que ara el paper de MES i els altres partits que formen part del Govern actual és a les institucions, «consideram que és inacceptable que pretenguin liderar un moviment ciutadà per desviar l’atenció cap a un tema que per bé que és important, no és la clau. La clau són les polítiques que ja es poden desenvolupar des de les competències actuals i que no es té el coratge d’envestir, ans al contrari es segueix amb la inèrcia d’aquest creixement desbocat, possibilitant el lloguer turístic d'habitatges plurifamiliars, sense regular el tema de creuers, promocionant nous productes turístics fora de temporada que implica un increment sobre la pressió dels recursos més mesos a l’any, ampliant noves carreteres, i possibilitant noves infraestructures per a més creixement amb els fons de l'impost turístic».

Al 2003 el GOB ja va proposar un debat al CIM amb una moció contra l’ampliació de l’aeroport. Al 2001 fou l’única entitat que presentà al·legacions a al Pla Director de l’aeroport. «No ens ha de venir de nou ara, que AENA pretengui materialitzar els seus propòsits. Cal impedir-ho. Cert. I treballar per la cogestió aeroportuària. Cert. Però hi ha altres qüestions que cal abordar per fixar límits i contenció del creixement turístic que no s'estan fent».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 4 anys

El GOB ha de defensar el seu discurs governi qui governi. Es podran discutir les formes, però ningú podrà dir que s'amaguen quan toca dir les veritats.

Es cert que s'ha de ser realista, però també ho és que el Govern podria anar més enllà i que la seva moderació no es pot camuflar amb plataformes o proclames incendiàries que despistin l'atenció de les seves responsabilitats.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 4 anys

El GOB va a la deriva, adoptant postures maximalistes que duen a un govern del PP. a les properes eleccions. Dir quatre estirabots d'aparença radical és fàcil, el que és difícil és mantenir la tensió justa entre la realitat i el desig, proposar coses possibles i aconseguir el que sembla impossible.

Valoració:0menosmas
Per Pep, fa mes de 4 anys

Ara resultarà k el GOB ha creat el problema de la massificació k patim des de fa molts anys. La esquerra mai s'ha mostrat gaire valenta enfront dels grans poders, quan han tengut la possibilitat de fer.ho. No me conteu romanços.

Valoració:4menosmas
Per xicu, fa mes de 4 anys

Molt bé GOB. Cal recordar que és una entitat independent i que no està al servei de cap partit polític. En temps del PP també va rebre per suposadament no piular quan governaven els d'esquerra. Avui, amb un turisme desbocat, les mesures passen per restringir el lloguer turístic, les conseqüències nefastes del qual ja pateixen els veïnats dels barris afectats

Valoració:1menosmas
Per glop de pixo, fa mes de 4 anys

Ja ho va dir en Toni Gomila... "40 putes de GOB"

Valoració:0menosmas
Per Rectàngul, fa mes de 4 anys

El GOB ès un zombi, una institució que ho ha estat tot ara està en mans d'irresponsables, cada dia més aillats i amb menys socis. Disfruten quan governa el PP i només remuguen quan governa l'esquerra. Crec que és responsabilitat dels socis que encara tenim un poc de seny unir-nos i mirar de salvar lo que queda. Si segueix controlat per aquesta gent durarà dos dies.

Valoració:4menosmas
Per Malamentpinta, fa mes de 4 anys

Primer podriren ARCA i ara també han podrit el GOB.
Els covards de la dreta bruta, quan no tenen armes ni valor per a lluitar, es dediquen a posar mal entre els seus contrincants, perquè se barallen entre ells.
Esper que al GOB almenys l'hagin indemnitzat, per cobrir la pèrdua dé socis. Si els han fet rl paperot de franc, és que son xerois.

Valoració:3menosmas
Per Nonamed, fa mes de 4 anys

Els del GOB saben ben bé que el nostre govern no té eines per a fer front als plans d'Aena. Els del GOB també saben que el nostre govern no té les eines per a controlar l'afluència turística massiva. Els dek GOB saben que el Govern no té totes les eines per a controlar el lloguer turístic il.legal Els del GOB saben que tot això i més és per culpa d'una manca d'autonomia i de sobiranisme. Per què no és el GOB qui organitza una plataforma cívica a favor de tenir més sobirania i recolzar el nostre Govern en les demandes que facin a l'Estat en aquest sentit? Al final resulta que s'exigeig al nostre Govern coses que no depenen directament d'ell sino de l'Estat. Que auxò ho faci el PP ho trobo normal però que s'hi afageixi ek GOB ho trobo lanentable. Ja no se que pensar.

Valoració:5menosmas
Per Jaume, fa mes de 4 anys

Bé que anavel al darrera del GOB, la passada legislatura. Gràcies GOB per mantenir la dignitat.

Valoració:6menosmas
Per Alzina, fa mes de 4 anys

Arbust: Amb jo ja som dos, els que avui ens hem donat de baixa.
Si necessiten socis que s'hi facin els del PP i els de Ciudadanos, ja que els fan la campanya a ells.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris