nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Avui, 24 de febrer, fa 80 anys de l'assassinat d'Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques

130510

Avui, 24 de febrer de 2017 es compleixen 80 anys de la mort del batle de Palma, Emili Darder del batle d'Inca Antoni Mateu Ferrer, del diputat Alexandre Jaume Rosselló i l’empresari d’Alcúdia Antoni Maria Ques Ventayol, assassinats pel règim franquista el 24 de febrer de 1937.

Tots quatre, referents de la democràcia, foren assassinats per soldats franquistes espanyols després d'un ignominiós consell de guerra.

La Comissió 24 de febrer ha organitzat un acte en memòria dels assassinats que es farà diumenge dia 26 de febrer a les 12:00 hores, al Mur de la Memòria del cementeri de Palma.

Aquest dijous s'ha fet un homenatge a Alcúdia a Antoni Maria Ques que ha consistit en una conferència de la historiadora Catalina Moner al casal de Can Domenech.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ,,,,,, fa mes de 4 anys

"La fuerza es el derecho de las bestias" (Ciceron)

Valoració:1menosmas
Per antonina, fa mes de 4 anys

@insurance: Tots sabem el motiu de les excucions.De sobres sobres.Matar no te cap justificació.
No es pot tancar una porta amb la merda a dins,i dir que s´ha fet net.

Valoració:2menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 4 anys

Insurance ni vosté la gallardia de dir que hi ha documents que deixen ben claret que malgrat els desastres que poguesin fer grups descontrolats durant la republica en Verga i alguns altres, qualque marqueset que era a l'extranjer etc. etc. ja es varen creuar cartes amb generalutxos desde quasi pocs mesos després de proclamarse la republica. O tal vegada es ignorancia? Si es així perdoni per lo de la manca de gallardia, pero es que resuolta que si un sap cercar pot localitzar els documents. I per cert cerqui be perque la cosa no comença amb el generalutxo nanet i colpista després travestit a dictador. Com que pareix intelifgent no tendrà la mes mínima dificultat. Els assesinat varen esser una bona excusa, per molt que fosin reals pero el cop d'estat no va sortir per generació espontanie, desde el 1932-1933 ja s'estava gestantc. Revisi archius historics. I no s'excusi amb lo dels terroristes per la sencilla cosa que si que eren assesins pero a qualsevol pais mitjanament civilitzat la pena de mort no existeix o no haurie d'existir. Just la poden defensar gent amb molt poca catadura moral, i a mes solen esser els de misa i comunió diaria per mes escarni

Valoració:0menosmas
Per insurance, fa mes de 4 anys

Efectivamente, en el año 75 se firmaron penas de muerte. Pero no tienes la gallardía de decir porqué. cómo y de que manera.

Las del año 75. lo fueron a elementos de Eta que habían matado a personas totalmente inocentes. Como puedes comprender, yo no estoy a favor ni de una cosa ni de la otra. Pero a las cosas hay que decirlas tal como fueron. Y tú no lo sabes, o callas interesadamente.

Con personas como tú, las puertas jamás se cerrarán. Por mi, fin.

Valoració:-9menosmas
Per antonina, fa mes de 4 anys

@ ¿? - insurance: Clar que es tenen de tancar portes,però no en fals.(suposu entens el que vull dir,oi?.
La II república no era perfecta,però la sublevació va venir per a interessos dels "amos" Si la cosa estava tan malament els mateixos ciutadans que els van posar els haurien tret.I ara expliquem que els que van ganyar la guerra amb l´ajuda de Hitler,Mussolini ho van fer millor.Encara a l´any 75 signaven penes de mort.

Valoració:9menosmas
Per insurance, fa mes de 4 anys

Si en el 33, 34, 35 o 36 hubiese habido una república totalmente democrática, con respeto a la ley, a la propiedad privada, a los derechos humanos, a la justicia a no asesinar sin ton ni son. los militares no hubiesen tenido la menor excusa para levantarse. Aquellos polvos han traído estos barrizales. Pero claro, para muchos admitir que la II republica fue un disparate, es imposible de digerir. Se limitan a decir que era "democrática". Cojones con ciertas democracias. Y los hay que no quieren cerrar puertas. Estos si que dan miedo.

Valoració:-15menosmas
Per ¿?, fa mes de 4 anys

Antonina.- No cierres puertas. Ni tus hijos. Ni tus nietos, ni los hijos de los nietos. Varias generaciones que vivirán como hemos vivido nosotros. Y miles sin comerlo si beberlo.¿Es esto lo que quieres?

Valoració:-7menosmas
Per dic, fa mes de 4 anys

mallorquin: Dis ideales intransigentes? La república era el govern escollit pel poble. Els altres van fer un cop d´esta (allò si que va ser un cop d´estat) i no el que dieu que es el que volen fer els independentistes catalans.
La merda la van remenant els successors dels golpistes que dia si dia també van repentint el passat.

Valoració:17menosmas
Per antonina, fa mes de 4 anys

@ no ve d´una. No es pot fer com si aquest passat no hagués existit.En primer lloc perquè no es torni a repetir,cosa, que alguns encara no ho han entès.I, en segon lloc perquè mentre algunes familes encara no sàpiguen a on anar a honorar els seus morts la cosa no ha acabat.
No es pot tancar una porta en fals per obrir-ne una altra.

Valoració:15menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Es d´esperar que els politics i la gent que democraticament volen independintzarse d´aquet païs no tinguin un resultat similar, (encare que alguns posiblement els hi agradaría i no vui dir noms d´algúns tertulians per no enmerdar més la troca)

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris