algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Primer habitatge a les Balears per a joves amb mesures judicials

A partir de la setmana que ve començaran a ocupar-se les vuit places de què disposa el primer pis destinat a joves amb mesures judicials de convivència a les Illes Balears. Es tracta d’un habitatge amb capacitat per a vuit persones on els menors joves infractors compliran aquesta mesura de medi obert en grup educatiu que els han imposat els jutges.
 
És la primera vegada a les Balears que es disposa d’aquest tipus d’habitatge, atès que, fins ara, el compliment d’aquestes mesures judicials no privatives de llibertat es duien a terme als centres socioeducatius d’internament Es Mussol i Es Fusteret, situació que dificultava la tasca educativa amb els menors i distorsionava el funcionament dels centres. La posada en marxa del pis suposa, d’una banda, ajustar-se a dret i crear nous recursos especialitzats per al col·lectiu de joves amb mesures judicials i, de l’altra, reduir la pressió sobre els centres socioeducatius.
 
La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destinarà 389.000 euros anuals a la posada en marxa, la gestió i el manteniment d’aquest habitatge, que ha estat cedit per l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i té la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, que ha aportat 8.000 euros destinats a mobiliari interior. L’habitatge està situat a Palma, té cinc habitacions, un despatx, dues sales, dos banys i una cuina.
 
Un equip de set professionals, format per educadors, auxiliars tècnics educatius i un coordinador, serà el responsable de l’execució de la mesura judicial de convivència per part dels joves que convisquin al pis. Es tracta d’una mesura que proporciona al jove un ambient socialitzador positiu a través de la convivència, durant un període de temps determinat pel jutge, amb un grup educatiu que s’ofereix a complir la funció de la família pel que fa al desenvolupament socioafectiu del menor i té com a finalitat que els joves aprenguin a conviure, compartir i assumir responsabilitats.
 
La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i la directora general de Menors i Famílies, Marta Carrió, han visitat el pis de convivència, juntament amb la gerent de l’IBAVI, Maria Antònia Garcias, i el director del Centre d’Institucions de CaixaBank, Hilario Llabrés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris