algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Educació i el bisbat s’han reunit per arribar a un acord amb els professors de religió

Educació i el bisbat s’han reunit per arribar a un acord amb els professors de religió.

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, s'ha reunit aquest dilluns amb l'Administrador Apostòlic de Mallorca, Sebastià Taltavull, per tractar la situació del professorat de religió.

Segons ha informat la Conselleria, la trobada s'ha desenvolupat en un ambient cordial i tant des del Govern com des del Bisbat s'han compromès a mantenir un diàleg permanent sobre els temes que comparteixen. A la reunió també ha assistit el delegat d'Educació del Bisbat, Antonio Seguí.

El comitè de professors de religió i la Direcció general de Personal Docent ja estan negociant l'acord que establirà les línies de funcionament per al col·lectiu de professors de religió.

La Conselleria ha recordat que l'ensenyament de religió té un tractament diferenciat en aspectes com, per exemple, el sistema d'accés a la funció docent i l'assignació de professors als centres, ja que l'ensenyament d'aquesta matèria està regulada a través d'un Conveni amb la Conferència Episcopal Espanyola i el Ministeri espanyol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Kamilo, fa mes de 4 anys

Home, Paco... Cap dels llibres de religio catica es de doctrina. Aixo pertany a les esglesies i feligresos. Si coneixes alguna edicio adoctrinadora estaria be denunciar-ho. No es pot adoctrinar a les escoles.

Valoració:1menosmas
Per Paco, fa mes de 4 anys

Kamilo, trob que patines un poc.

Està molt bé estudiar les religions i contextualitzarles correctament, però el que es fa a l'assignatura de Religió Catòlica de les escoles és adoctrinament.
No ho jutjo, però en tot cas s'hauria de fer defora de les escoles.

Valoració:-2menosmas
Per M, fa mes de 4 anys


I si ens queixavem de que els docents de la concertada tenen un sou públic, equiparat al dels funcionaris.i sense haver opositat, ara surten els professors de Religió, que son estriats amb el mateix criteri pel Bisbat i només per ensenyar a resar.
Record els cassos d' unes mestres de Religió, que el seu bisbat les va acomiadar, perque es va assabentar de que estaven casades amb homes prèviament divorciats d'un primer matrimoni, botant-se totes les lleis, malgrat el sou i la seguretat social els hi pagaven els ciutadans.
I amb aquest precedent, els musulmans també exigeixen classes sobre l'Islam i els ho hauran de concedir per justícia.
I mentre, encara tenim barraques que serveixen d'aules i un munt més de deficiències.

Valoració:0menosmas
Per Kamilo, fa mes de 4 anys

Unaperaqui: aconfessional no vol dir anfabet ni incult. La religio te dues vessants, una d'elles cultual, aixo es fa a les esglesies. L'altra vessant es la cultural, i no entec perquè no es pot estudiar quan, de fet, suposa el substrat mes fonamental de la nostra historia.

Valoració:2menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 4 anys

El que és necessari és no mesclar creences amb educació. Això sera li normal i lògic en un estat aconfessional. Però clar, aquí "normal i lògic" és complicat. .. vegen per exemple com està la situació de la llengua i el problema que representa exercir drets democràtics com el de decidit.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris