nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

[IMATGES] La manifestació #VolemAcollir a Palma

Mariu Verdú

Milers de persones han participat aquest dissabte a la marxa 'Volem acollir' a Palma, emmarcada en els actes de la campanya 'Casa nostra casa vostra'.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 4 anys

No hi haura immigrants per a tanta demanda! Aquests dos darrers dies n'han entrat per Ceuta sis-cents. Falta que n'arribin uns milers més per satisfer els desitjos dels manifestants. Per descomptat esper que cada un deixàs el seu nom i adreça per tal de rebre'ls a ca seva i els tractin com a autèntics amfitrions.

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 4 anys

Muy potito, todo esto es postureo barato, hoy mola tazo ser solidarioesceneografico de cara al escenario pero la realidad es otra.

Valoració:1menosmas
Per Pogut, fa mes de 4 anys

Bones fotos però una cosa: balanç de blancs.

Valoració:1menosmas
Per Un ciutadà, fa mes de 4 anys

Sr. “Un d’allà” simpatitz amb les seves paraules, gràcies per la seva educació.

Sr. “Biel” hi ha gent que hi creu amb el lema de la manifestació, encara que hi hagi molta irresponsabilitat per part de moltíssima gent crec que la sortida no és enriure-se’n dels idealistes. Als cínics o falsos --que n’hi ha molts en política-- millor deixar-los anar no tenen remei.

Sr. “heu tenc clar” les circumstàncies al·ludides que són el turisme des del 1959 o les d’una dictadura genocida des del 1939-75? A les Balears hi ha 557.000 catalano-parlants, dins la seva Mallorca profunda de “Quelites amb sobrassada, una ensaïmada, un siurell, sa roba de llengos...” conviuen perfectament amb Bearn, Cavorques, Mosafat, Almandaia, Acrollam, Alanària... Raixa, Ca’n Vivot, Ca’n Olesa... Si a vostè l’han tractat malament uns mallorquins els altres ciutadans de Mallorca no tenen cap responsabilitat. Com servidor si no distingís entre Estat espanyol i ciutadans espanyols. Llavors a Mallorca hi ha bons escriptors en castellà, estan amb el seu dret. Després crec que té raó quan diu que ningú se rascarà la butxaca. L’O.C. Balear fou fundada el 1962 en temps genocides, si hagués hagut un procés de desfalangització o desfranquització com a Alemanya hi va haver una desnazificació crec que no pensaria igual. Els camises blaves encara van ben enravenats amb la quantitat d’atrocitats que impunement van cometre, serà perquè la Moncloa els protegeix? Fundación Francisco Franco...

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

I tant, Barrufet! Jo només esper que ningú dels que protesten de l' alberg pels sense sostre, petquèces a prop de la seva barriada, tampoc no s'en hagin anat a fer comèdia a la manifestació, perquè hi ha gent molt incoherent que és capaç.

Valoració:-2menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Com diuen molts tertulians amb aquet tema heá molta hipocresía.- Sobre el paper això de acollir refugiats está molt be perqué els pobres no tenen cap culpa d´aquesta guerra infam que ocasiona tantas morts tan en el camp de batalla com quan fuigen del seu païs de consevol manera amb las consecuencias dramáticas que moltas vegadas tenen per ells.- Ara be, am la ma al cor, ¿quans de noltros estaríam disposats a tenir una familia a ca nostre encare que economicament ho poguesim fer-ho?, (es podrían comptar amb els dits de la ma).- Estig segur que ni siquiera voldriam que montessin un camp de refugiats a la vora de ca nostre.- ¿Fem una enquesta?.- Jo vaig tenir familiars que al final de la guerra civil van fugir cap a França desde Catalunya i de solidaridat no mes sobre el paper perque la realitat es que estavan tancats com a conills en camps de concentraçió (i encare graçies).

Valoració:3menosmas
Per heu tenc clar, fa mes de 4 anys

Decir que somos una tierra de acogida es totalmente falso; mejor deberíamos decir que somos una tierra que se ha visto obligada a acoger por las circunstancias que todos sabemos. Y no es lo mismo.

Que levanten la mano los padres de la Mallorca profunda (y no tan profunda), que les sería totalmente igual que un hijo o hija se case con un morenito o con un moro o con una gitana.

Basta ver como hemos tratado a los peninsulares que se han instalado en Mallorca. "Foraster. "Un puta foraster des coins". "Aquesta puta forastera". Etc. etc.

Y no hablo a beneficio de inventario. Basta dar un repaso a los comentarios que aparecen en este pantallazo. Odio y desprecio a todo lo que no huela a catalán. Si escribes en castellano, eres un forastero no integrado aunque seas mallorquín.

Ahora vamos a ver qué harán todos los que han salido a la calle en plan perdonavidas. Nadie hará nada. Nadie se rascará el bolsillo. Pura hipocresía.

A ver si los de la O.C.B. (Obra cultural barcelonina), darán a los refugiados el dinero que les da el Govern para el fomento de no se sabe qué.

Valoració:1menosmas
Per Biel, fa mes de 4 anys

Ja està fet: que obrin una llusta i s'hi apunti cada manifestant. I els enviïn un immigrant o una família. Que se'na facin càrrec de totes les seves despeses. Així podran sentir el goig al cor de la seva solidaritat i de ser les millors persones. Els pujarà l'autoestima i deixaran enrere tanta frustació de no poder acollir. A la resta de gent, que els deixin en pau.

Valoració:1menosmas
Per Un ciutadà, fa mes de 4 anys

En el tancament del 2016 s’han registrat a les Balears 70.000 persones aturades, que n’hi ha més ja que no han estat enregistrades moltes més, la xifra pot arribar fins a 100.000 ciutadans sense ingressos cada mes. De desnonaments n’hi ha hagut 2.562 al llarg del passat 2016. Dades amb una temporada turística que ha assolit 26 milions d’entrades sols a l’aeroport Ramon Llull o Son Sant Joan. Com se poden donar unes dades d’economia de guerra amb un temporada turística excepcional? Com minvar l’espoli fiscal (sobre turistes i balears) i l’explotació laboral sobre residents? Segons el Padró de població a 1 de gener del 2010 hi havia 1.105.184 habitants a les Illes. Per aquestes dates ja començava l’ESTAFA del capitalisme financer que no crisi econòmica productiva. Quan Balears era una S.A. va augmentar la població entre el 1996 i el 2010 unes 344.805 persones; dades registrades i se calcula que realment el 2017 s‘ha augmentat fins unes 500.000 persones. I DINS AQUEST CONTEXTE HUMÀ ENS TROBAM LA REALITAT DELS REFUGIATS. Escric aquestes dades perquè el PROBLEMA si se vol afrontar amb rigor és DOBLE; gent que ja tenim aquí patint i gent que podem acollir. A Síria per exemple el juliol del 2010 tenien 22.198.110 habitants la guerra ha provocat 11 milions de REFUGIATS, dels quals Europa ni tant sols als 50.000 refugiats que ja són a Grècia no ha donat resposta. I no parlem dels 160.000 a la qual s’havia compromès. Ho fan per no donar força als populismes? O per què la crisi del sud d’Europa ha deixat palès que ni tant sols hi ha solidaritat entre el socis Europeus, basta veure els 10.749.943 de grecs (juliol 2010) les ajudes que han rebut en forma de RETALLADES per aconseguir uns rescats. En conseqüència sols a Grècia tenim una POBLACIÓ molt castigada i uns REFUGIATS on la fam la duen gravada dins l’ànima.

Valoració:1menosmas
Per Un d'allà, fa mes de 4 anys

Fa pocs anys que visc a Mallorca i no he viscut les històriques mobilitzacions contra el TIL. Però des que visc a Mallorca mai havia participat ni vist una manifestació d'aquest tamany.
Enhorabona als organitzadors i a la societat mallorquina.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris