lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

La pressió ciutadana guanya la conservació del port centenari del Molinar

'Al Molinar, Port Petit' celebra la retirada del projecte d’ampliació del port del Molinar que estava tramitant-se al Ministeri de Foment. Les entitats que integren la campanya 'Al Molinar, Port Petit' juntament amb la pressió ciutadana han aconseguit paralitzar l’ampliació del petit port mariner. Després de tres anys de lluita contra un projecte que hagués suposat la pèrdua d’un dels llocs més emblemàtics de Palma, al final sembla que els esforços han tingut la seva recompensa.

Des de la campanya, consideren que les administracions públiques «han sabut fer-se ressò de les demandes socials i han rebutjat qualsevol ampliació donant-nos suport: Parlament Balear, Govern Balear, CIM, Ajuntament de Palma i APB han aconseguit exercir la pressió necessària perquè els promotors del aberrant projecte hagin donat el seu braç a tòrcer.

REUNIÓ AMB L'AUTORITAT PORTUÀRIA DE LES BALEARS

La Junta Directiva del Club Marítim Molinar ha retirat el seu projecte destructiu quan ha vist que no tenia una altra sortida. El proper dilluns se celebraria un Consell d’Administració Extraordinari d’APB (Autoritat Portuària de les Balears) amb un únic punt del dia, denegar el projecte d’ampliació del port del Molinar.

Després de tres anys de no acceptar cap tipus d’acord de consens per poder rehabilitar el port centenari conservant així les seves actuals característiques i donant l’esquena a la ciutadania i a les actuals administracions, ara donen aquest pas forçats per les circumstàncies.

En els propers dies la campanya ciutadana sol·licitarà una reunió amb l'APB per conèixer amb més detall la situació després del tot el que ha passat. «Volem participar en les futures decisions i demanarem a l'APB que agiliti els tràmits per a la rehabilitació definitiva del port centenari i li demanarem una solució definitiva, és a dir, que es blindi el port davant qualsevol possible projecte futur d'ampliació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris