nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

MÉS insta al Govern espanyol perquè deixi de judicialitzar el procés sobiranista de Catalunya

MÉS insta al Govern espanyol perquè deixi de judicialitzar el procés sobiranista de Catalunya.

El Grup Parlamentari MÉS per Mallorca ha registrat una proposició no de llei per demanar al Govern espanyol i a les Corts Generals que deixin de «judicialitzar, vulnerant els principis democràtics i de separació de poders» el procés sobiranista català.

Des de MÉS recorden que aquest mateix dimarts el Tribunal Constitucional ha decidit anul·lar els acords del Parlament que instaven el Govern a celebrar un referèndum d'independència el 2017. També el Tribunal Constitucional ha comunicat que s'autoritza la Fiscalia a iniciar les accions penals contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i altres membres de la Mesa.

En aquest sentit, el portaveu de la formació, David Abril, ha assenyalat que «tenim un problema molt greu quan per part de determinats poders i instruments de l'Estat espanyol es criminalitza els representants del poble de Catalunya». Abril ha afegit «es criminalitza gent no per robar, ni matar, sinó per fer la seva feina».

La iniciativa parlamentària insta a l'Estat espanyol a no judicialitzar més el conflicte. «Els conflictes polítics s'han de gestionar des del diàleg i des de les vies pacífiques. També instam a l'Estat espanyol a obrir la via del diàleg amb Catalunya, qui estigui en contra d'això estarà en contra de la democràcia», assegura Abril, ja que segons explica la Proposició No de Llei està pensada perquè qualsevol grup que es vulgui dir demòcrata la pugui votar a favor, el dimarts que ve.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xesc, fa mes de 4 anys

Es clar que estan entrant aqui nacionalistes espanyols i posen negatius. Que trist !!! Per que no anau al AS, MARCA, El Mundo, l' ABC etc etc etc i alla feis el mateix que aqui?

Valoració:4menosmas
Per María & Pere, fa mes de 4 anys

Meam, fatxespancas: Si tinguéssiu dos dits de decència i un poc d'educació, no estarieu tot lo dia per aquest diari manipulant Nostra Història .. Nostra cultura Balear i intentant ficar sa vostra filissofia fatxepanca per enmig.
Mai conseguireu fer-mos sentir i encara manco partícips d'aquest invent. Politicament Molts intencionats i inventats Pastissos Catalans ..!!
PANCATALANISME = Lladres i manipuladors de sa Nostra Història i cultura
ARRUUUIX de sa Nostra Terra ..BARCO..!!

Valoració:4menosmas
Per Xus-Ma, fa mes de 4 anys

Aquesta fatxes no tenen cap altra feina, que invadir tots els espais de comentaris i molestar a la gent.
Quina innútils, Déu meu! Quina guarda de ganduls hem de mantenirr amb els nostros impostos

Valoració:3menosmas
Per arruix, fa mes de 4 anys

Preocúpate de Mallorca y de los mallorquines que somos los que te pagamos el sueldo y deja de decir barbaridades. Trabaja de verdad, que no dais ni golpe para venirnos ahora con pijadas pancas. Arruix

Valoració:11menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Aquestos de MES no poden esser mes idiotes. Son cans al servei de l'amo català. Però no és estrany ... son ¿catalans de mallorca? Puaghhh

Valoració:9menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

L'ex-diputat de la CUP David Fernàndez ha demanat a Twitter ¿algun fiscal de guàrdia?, ara que s'ha fet evident el fals testimoni d'Alicia S´nchez-Camacho en la comissió d'investigació parlamentària sobre la corrupció.
I recorda que el fals testimoni en comissió parlamentària és tipificat al codi penal (article 502.3)
¿ Qui se passa pel forro, les lleis dins Espanya ? els comissaris de policía? la falsa UDEF ? L'ex- ministre d'interior Fernández Díaz ? el PP i el seu President ??
¡ Ah ! peró recordau que Espanya ÉS un" estado de derecho con independéncia del poder judicial " i "policial" Abemus PPaPPam.
Salut i republica.Cada cop més aprop.

Valoració:3menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:3menosmas
Per Línea 9, fa mes de 4 anys

En lo bueno y lo malo, Cataluña ha sido siempre el mejor reflejo de España. Ahora lo comprobamos de nuevo. La Línea 9 del metro, obra de la Generalitat, se inició en 2003 y todavía no está acabada. Y miren estos datos:

Línea 9 del metro: 20km, 13 años y todavía inacabada (faltan 26km), coste previsto 1.947€ millones, coste real (hasta hoy) 16.600€ millones (+720%)
AVE Barcelona-Madrid: 621 km, 10 años, coste previsto 6.822€ millones, coste real 8.996€millones (+31%).
AVE La Meca-Medina: 440km, coste previsto 7.500€ millones.
Pues resulta que las estaciones de la L9 están vacías: no las usa nadie. Sólo 95 personas viajan en hora punta de Mercabarna a Barcelona o El Prat. ¿En serio nos hemos gastado 16.600€ millones en algo que nadie usa, srs nacionalistes? Y sabíamos que en el noupaís ataríamos los perros con longanizas, pero ¿tanto?

Dolça i caspalana Catalunya…

Valoració:23menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Així m'agrada!

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Així m'agrada!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris