muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Parlament reclama al Govern que desenvolupi mesures contra el matrimoni forçat

El Parlament reclama al Govern que desenvolupi mesures contra el matrimoni forçat.

La Comissió d'Assumptes Socials del Parlament ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei presentada pel PSIB per reclamar al Govern que desenvolupi mesures contra els matrimonis forçats i que protegeixi a les víctimes.

La proposta declara aquest tipus de matrimoni «una manifestació de discriminació i vulneració dels drets fonamentals contra els dons i nines».

Segons la diputada socialista Sílvia 
Cano, aquest tipus de matrimoni «pot contribuir a inserir a les nines i dones en cicle de pobresa i desprotecció, la majoria exposades a la violència, l'abús i a les relacions sexuals forçoses».

Segons ha indicat el 
PSIB, es calcula que a tot el món cada any 14 milions de nines són obligades a formar un matrimoni forçat, i segons ha explicat Cano, les motivacions poden ser múltiples: reforçar vincles familiars, econòmics, culturals, religiosos o fins i tot explotació sexual o laboral.

Per això, la proposició aprovada aquest dijous rebutja «qualsevol iniciativa que suposi una disminució» en els drets d'aquestes dones, ha defensat la diputada socialista.

En aquesta línia, el 
PSIB ha apostat per «fer feina amb el nucli familiar abans que les noces es materialitzin i si es produeixen aquests casos, posar tots els recursos de l'administració a l'abast de les víctimes».

Com a mesures concretes per pal·liar aquesta situació, a través de l'aprovació d'aquesta proposta el Parlament reclama al Govern 
«que impulsi els mesuris legislatives oportunes per permetre la protecció judicial efectiva en el cas dels matrimonis forçats, amb la finalitat de protegir a les víctimes».

En aquest sentit la Comissió ha acordat demanar al Govern que faci feina amb entitats feministes i pro drets humans per prevenir aquests matrimonis, i reforçar l'aplicació de les perspectives de gènere i de la infància en el Pla Director de Cooperació dels Balears 2016-2019.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Lletreruts, que no sabeu que els matrimonis forçats són nuls.

Hi ha mesures més eficaces com establir que els moviments migratoris siguin de forma inversa com se fa, o sigui se ha de permetre emigrar des de els pols cap a l'equador, o sigui que si un habitant de Mallorca vol emigrar, ha de emigrar entre una latitud 39º a zero, tant dins la hemisferi nord com dins la hemisferi sud.

Quina cosa succearia a Mallorca, que no tendriem andalusos, mahometans, negres, sudamericans, xinesos, asiàtics, etc., però podriem tenir qualque lapó o esquimal que faria folkròric i exòtic.

Els mallorquins emigrarien a Andalusia i altres països donant-lis més prosperitat, ja que rebrien millor personal que els natius de aquests països.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris