algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Consell impulsarà el canvi de nom de l'aeroport de Palma

aeropuertos.net

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat, aquest dijous, una declaració institucional en què insta l'Ajuntament de Palma, el Parlament i el Govern a assumir i defensar la proposta de canvi de nom de l'aeroport de Palma.

Així, han estat d'acord en la conveniència que l'aeroport de Palma passi a anomenar-se Aeroport Internacional Ramon Llull Palma-Mallorca. Les raons esgrimides són que el transport aeri «sigui decisiu en el nostre progrés econòmic, ja que el 90 % de visitants arriba per aquesta via». A més, «la immensitat de la figura de Ramon Llull com la internacionalitat de la seva obra i vida ens obliguen a complementar la feina feta amb una major projecció exterior».

La declaració espera amb aquest canvi una «transformació de la imatge que es projecta de la nostra illa». Així mateix, creuen que ajudaria a la feina que es fa per «rompre amb la imatge turística de la Mallorca de només sol i platja, mostrant i demostrant als qui ens volen visitar i als qui ens visiten que tenim una cultura riquíssima».

A més, han posat exemples de nomenclatures similars a aeroports de ciutats com Florència, Granada, Liverpool i Nova Orleans.

Per acabar, el ple de la institució insular proposa i demana que l’actualment anomenat Aeroport de Palma de Mallorca rebi el nom d’Aeroport Internacional Ramon Llull Palma-Mallorca i «proposa als ajuntaments -molt en especial el de Palma-, al Parlament, al Govern i a totes les institucions interessades que assumeixin i defensin aquesta proposta».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tallanassos, fa mes de 4 anys

Em faran avorrir el nom d' en Ramon Llull. Sembla que hi ha molt poc respecte per la toponímia tradicional. Ja vam tenir la mateixa polèmica amb l'elecció del nom de Son Llàtzer. El problema sembla ser la dificultat de pronunciar els noms autòctons en llengua catalana. És clar que això tan llarg com Son Sant Joan a algú no li sona bé, talment com no sonava bé Son Llàtzer. El pitjor de tot això és que sigui un polític del PSM que es deixi entabanar d'aquesta manera. Tampoc no es té en compte el cost econòmic d'una decisió equivocada.

Valoració:2menosmas
Per maria, fa mes de 4 anys

El que és més trist és voler suposar relació causal a dir-li Ramón Llull i acabar amb el turisme de sol i platja.
N'arribarem a sentir, de dois!!!!

Valoració:5menosmas
Per Pere Mateu, fa mes de 4 anys

I perque no Pere Mateu que soc jo?

Valoració:-4menosmas
Per ALC, fa mes de 4 anys

Agafem com a referencia Catalunya.
Partesc de dues creences : 1) Els polítics catalans mengen sopes damunt al cap al polítics mallorquins. 2) Els polítics catalans volen que el mon sencer conegui la seva cultura i les seves figures de primer ordre a escala mundial .

Quins son els noms dels seus aeroports i aeròdroms?

Aeroport de Barcelona-El Prat .
Aeroport de Girona-Costa Brava .
Aeroport de Reus .
Aeroport de Lleida-Alguaire .
Aeroport Andorra-La Seu .
Aeròdrom de la Cerdanya .
Aeròdrom d'Ampuriabrava .
Aeròdrom de Manresa .
Aeròdrom de Calaf, S. Pere Sallavinera .
Aeròdrom d'Igualada-Odena .
Aeròdrom de Sabadell .

Emprant l'argument del Consell, s'arriba a la conclusió que Catalunya no ha tengut cap figura de primer ordre a escala mundial.

Valoració:-3menosmas
Per Macia, fa mes de 4 anys

Palma-Son Sant Joan, com li hem dit tota sa vida. No hem de cercar res mes

Valoració:-2menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Jo el trovo massa llarg i preferiía que que el nom fos escollit a través d´una consulta popular i el nom triat per mi seria el siguent.

MALLORCA INTERCONTINENTAL AIRPORT

abreviat = MIA

Valoració:-3menosmas
Per malloquin, fa mes de 4 anys

Eso que le denominen aeropuerto internasional Tomeu Peña, ya te digo....

Valoració:-2menosmas
Per Joan, fa mes de 4 anys

algunos listillos van de sobrao, internacional de que eso solo se denomina en las puertas lo demas son chorradas es un aeropuerto nacional, como Madrid, y mira que alli hay vuelos internacionales...paletos.

Valoració:-4menosmas
Per tsm, fa mes de 4 anys

Aixó es una solicitut que es fa desde Mallorca. La potestad del canvi es de Aena. No te altre qquestió que el simbolisme. De totes maneres Aena a aceptat el canvi recentment a Santiago de Compostela: Rosalia de Castro. a Granada: Federico Garcia Lorca. Fa uns anys a Madrid: Adolfo Suarez. A Europa son infinitat els aereoports amb noms de persones ilustres que tenen un significat amb el lloc.

Valoració:2menosmas
Per tsm, fa mes de 4 anys

Joan: Internacional serà perque aterren/despeguen vols de o cap a Anglaterra/França/Alemanya/Holanda/Belgica/Austria ...etc dic jo.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris