lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Col·legi Oficial de Biòlegs de les Balears fa pública la seva posició de suport a Medi Ambient

129948

El Col·legi Oficial de Biòlegs de les Illes Balears ha fet públic, aquest dimecres, un comunicat on explica la seva posició de suport a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en relació a la plaga causada pel bacteri Xylella fastidiosa:


1) La Xylella fastidiosa és un perill que no s’ha de menystenir. El problema principal és que es troba ja estesa per bona part de les Illes Balears. Això es deu a que no es va fer cap tipus de control ni actuació quan, fa ja cinc anys almenys, va arribar amb plantes de jardineria. Celebrem la celeritat i transparència amb què s’ha afrontat aquest problema, i creiem fermament que aquesta hauria de ser la tònica amb totes les invasions biològiques al nostre
arxipèlag.

2) Les actuacions que es podrien haver fet amb el focus inicial haurien d’haver estat contundents, tal i com es detalla al protocol elaborat per la Unió Europea. Estem d’acord amb la Conselleria que ara, quan la plaga és estesa, no seria raonable aplicar mesures dràstiques puntualment. En aquests moments el que cal és treballar amb el màxim rigor científic i tècnic, alhora que amb la màxima diligència administrativa, per contenir, controlar i si pot ser eradicar aquesta nova plaga.

3) Les invasions biològiques són un fenomen complex i cada cop més freqüent, amb repercussions catastròfiques globals. Les Illes Balears, per la seva condició insular i per la gran quantitat d’espècies endèmiques, són especialment sensibles a aquestes noves plagues. Proposem que es faci un seminari tècnic, d’alt nivell científic, sobre les espècies exòtiques invasores, coordinat per la mateixa Conselleria junt amb el COBIB.

4) La deixadesa i la manca d’interès en aquest tema tan greu han propiciat els estralls que causen, per exemple, el becut vermell, les cabres assilvestrades, la barrinadora del garballó o la processionària, entre d’altres. Just en aquesta legislatura s’ha començat a posar-hi esment. Reclamem una reforma radical en l’organització de les tasques administratives, amb la creació d’una unitat transversal per a les invasions biològiques a les Illes Balears, específicament orientada, tècnicament preparada i adequadament dotada

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a.casero, fa mes de 4 anys

Una de las cosas que deberñiamos hacer todos los que paseamos por nuestras tierras es avisar a un departamento de la Comunidad de los árboles que vemos que están infectados, es fácil , se ve a simple vista,es como si estuviesen seco y en color marrón sus hojas.Vigilar todas las plantaciones de menos de dos años, oivos importados y plantados en Mallorca que proceden de Italia y Grecia, árboles frutales como ciruelos, cerezos, cítricos..... y cuidado con los viñedos. Arrancarlos y quemarlos en su misma zona. Limpien las herramientas de cortes cada vez que las usen .

Valoració:2menosmas
Per Catalina, fa mes de 4 anys

Em sembla molt raonat i contundent

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris