algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Anticorrupció demana cinc anys de presó per a Matas i cinc per a Rodríguez

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat aquest dilluns cinc anys de presó per un delicte continuat de malversació de cabals públics a l'expresident del Govern, Jaume Matas, i altres cinc per a l'exconseller d'Interior, José María Rodríguez, dins de la subpeça separada número 3 del cas Over, una peça que pertany al cas Palma Arena.

En l'escrit d'acusació se'ls acusa d'utilitzar fons públics amb l'objectiu de «beneficiar» l'entitat mercantil Over Màrqueting, que va ser l'encarregada de les campanyes electorals del PP en els anys 2003 i 2007.

A més de Matas i Rodríguez, els fiscals anticorrupció Pedro Horrach i Laura Pellón també sol·liciten l'obertura de judici oral davant l'Audiència Provincial al propietari d'Over Màrqueting, Daniel Mercado, a qui li demana un any de presó, i a María Luisa de Miguel Oñate, com a cooperadora necessària, per a qui demana també cinc anys.

En el text de la Fiscalia s'estableix que Matas «va ostentar durant la legislatura 2003-2007 un control directe sobretot el sector de la comunicació institucional» i que Rodríguez, en la seva etapa de conseller d'Interior, i seguint les seves ordres, va acordar amb Mercado abonar-li certa quantitat per cobrir les despeses pels serveis de publicitat i comunicació en què havia incorregut el seu grup empresarial en la campanya electoral desenvolupada per al PP en el 2003.

Segons l'escrit, «per dotar d'una simulada aparença de legalitat a la sortida d'aquests fons públics des de la Conselleria d'Interior» Rodríguez va convenir amb Mercado que aquest últim «emetria dues factures per import inferior a 12.000 euros contra la Conselleria per uns conceptes propis de l'activitat de la citada Conselleria».

Per la seva banda, Rodríguez «s'encarregaria de simular l'obertura de dos procediments de contractes menors de serveis en el si de la Conselleria per poder procedir a l'abonament d'aquestes factures», així com de donar les oportunes instruccions a la secretària general tècnica de la Conselleria, de Miguel Oñate, «perquè procedís a ordenar el pagament de les corresponents factures».

Amb això, Mercado va emetre dues factures contra la Conselleria de Rodríguez, una d'Over Màrqueting SL i una altra de Link America SL però «ni Over Màrqueting ni Link America varen realitzar el servei objecte de la factura citada», ressalta el fiscal.

Així, l'escrit d'acusació assenyala que el PP va abonar «de forma opaca» mitjançant «sistemes desconeguts» un total de 181.031 euros al grup Over per diferents serveis de creativitat, planificació i arts finals.

Cas Over

A nivell general, el cas Over, que constitueix la peça 27 del cas Palma Arena centra les seves recerques en el supòsit de favor que hauria rebut aquesta empresa i en el fet que part dels doblers públics que va rebre l'empresa hauria acabat en mans del PP balear, per la qual cosa s'indaga si es va produir un finançament il·legal del partit.

És més, va anar a la seu d'Over on, en el marc dels registres duits a terme durant l'operació policial de l'anomenat cas Ibatur (l'estiu de 2010), on els investigadors varen trobar documentació que relacionaria algunes de les actuacions duites a terme per l'Executiu de Matas amb part dels fets investigats en la trama Gürtel.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Me sembla bé que jutgin i si el se condenan que vagin an es xiquero
Sa meva pregunta es perqué no jutgen es catalans ni andaluços i xerram de molts milions mes que aqui

Valoració:-1menosmas
Per ja, fa mes de 4 anys

Primer amputació de les mans i presó i si reincideixen pena de Mort pels funcionaris i polítics que fiquin la mà al calaix. Aquesta és la meva recepta

Valoració:1menosmas
Per De Ppena, fa mes de 4 anys

Si si jaume mates innocent i Rodrigo de Santos verge...

Valoració:5menosmas
Per Joana Catala, fa mes de 4 anys

Hay una persecucion politica contra Jaime Matas.Es inocente de todo cargo.Estos juicios contra el son un esperpento.

Valoració:-6menosmas
Per Quinoiquefeis, fa mes de 4 anys

@Donas: Claaaaaar! És a la Fiscalia Aticorrupció que li tenen mania, per enveja per ser tan guapo.

Valoració:4menosmas
Per Donas, fa mes de 4 anys

Jaime Matas inocente de todo cargo xd.Anticorrupcion ha perdido los papeles.

Valoració:-5menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Com deia ahir la Comèdia Esppanyola segueix oferint les sevas millors obras i guïons.
Critican al sr.Mas, perque diu que no sap que va des-obeir, en canvi el sr. Rajoi "Presidente d'España, no sabe, no contesta sobre la corrupcion del PP, su partido," i la caverna mediàtica l'hi tira floretas.
Si sentiu les declaracions dels mangantes de la PPolitica d'Espanya ningú sap res, ni la sra Aguirre a Madrit ni el Paquito Camps a València ni en Jaumet Matas a Balears, aixó si, tot Espanya esta controlada, per donar seguretat, TRANSPARÊNCIA, i responsabilitat a aquesta gran nació.
Reflexió, o hi ha set milions que xupan de la mamella, o hi ha set milions de perdals.
Salut i republica, cada cop més aprop.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris