muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern assegura no tenir cap evidència sobre que el peix panga sigui perjudicial

129792

La Direcció General de Salut Pública del Govern ha assegurat, pel que fa a la polèmica sorgida amb el peix panga aquestes darreres setmanes, que no tenen «cap evidència» que aquest «sigui perjudicial per a la salut o que sigui un aliment poc segur». Tot i això, assenyalen que «vigilen de manera periòdica la qualitat dels menús escolars».

En declaracions a Europa Press, expliquen que per aquest motiu «de moment no tenen previst fer cap recomanació en aquest sentit». Encara que han recalcat que les revisions periòdiques dels menús es fan «tant en col·legis públics com concertats-privats, d’igual forma que es fan inspeccions en restaurants i bars».

D’aquesta manera, han explicat que si reben «alguna petició formal» per valorar la retirada del peix panga dels menjadors escolars, contactaran amb el Ministeri pertinent i «revisaran si hi ha alguna evidència que sigui perjudicial».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Que lis ensenyin i aprenguin a menjar peix bo com jarrets, alatxas, sardinas, aladrocs, sorells, etc., encara que tenguin espinas.

Ès una estupidesa dels dirigents dur peix de la més baixa qualitat des de 10.000 km enfora, tenint lo nostro.

Valoració:0menosmas
Per Panga no és lluç, fa mes de 4 anys

El que sí és il·legal és que als col·legis posin al menú lluç quan reialment es tracta de panga, cosa gens inusual. O sigui, un frau com tants aprofitant-se de la ingenuïtat dels menuts.

Valoració:0menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Encare que el Govern no tingui cap evidencia de que es perjudicial lo que es evident es que aquet peix es cria majoritariament en piscifactorias properas a la desenbocadura del riu Mekong que segons Greenpeace es un riu amb un alt grau de contaminaciò per mercuri i altres elements quimics i organics, i per tant es lògic que el consmun estigui baixant espectacularment i lo que motiva que també els pares de associacións d´alumnes de tots els col-legis de Espanaya demanin la seva prohibiciò.

Valoració:0menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-No et faigis l´inocent yuan que et coneixem de sobres.- Molt sutilment ja has agut d´indicar la paraule "nacional" amb un altre sentit o connotaçiò i tu ho saps.

Valoració:3menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Per mí es igual que una llísera, no m´he las mengaría mai.

Valoració:2menosmas
Per Maria, fa mes de 4 anys

Fa moltíssims d'anys que aquest tipus de peix no entra a canostra. Si és per economia, alimenta més una truita de patates, feta amb ous de gallina de camp i una amanida amb nous, que també tenen omega 3, que un peix que viu dins fang contaminat.

Valoració:3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Evidència no ho sé, peró que és un peix poc segur va quedar ben clar a un extens documental que vaig veure sobre els estudis i investigació de la cría transport distribució i control de el Vietnam fins el port de València (150.000 Tones l'any ) i els encarregats d'una part i l'altre digueren que només es controlava un vint per cent i que el risc eran les aigües que baixen del riu allá on es fa la producció i cria de Panga.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris