nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Macià Manera: «Estic molt agraït a tota la gent que es va mobilitzar per la meva llibertat»

Explica que va ser torturat amb les tècniques conegudes com 'la banyera' o 'la bossa'

Macià Manera i Roscar, mort el passat 28 de gener de 2017, havia visitat els estudis d'Ona Mediterrània el 21 de juny de 2014 per parlar en una entrevista al programa matinal SUS Mallorca.

Durant l'entrevista, Macià Manera explica com va començar el seu compromís polític, com es va produir la seva detenció el juliol del 1989, les amenaces i tortures que va rebre per part de la policia espanyola, el seu trasllat a Madrid, on va patir les tècniques de tortura conegudes com 'la banyera' o 'la bossa'. També explica com l'Administració de justícia espanyola no va fer cas de les seves denuncies de tortures.

A l'entrevista també recorda el seu judici a l'audiència nacional espanyola i el seu pas per les presons de Carabanchel, Alcalà-Meco i Lleida. I recorda que els seus familiars no el reconegueren la primera vegada que l'anaren a visitar a la presó, a causa de les tortures patides.

En la part final de l'entrevista, Macià Manera analitza el procés independentista que es viu a Catalunya i les lluites contra les polítiques de regressió lingüística i educativa a les Balears i al País Valencià.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mala cosa, fa mes de 4 anys

O treis defora aquests feixistes m aleducats i malel entranyes, , o posau les fletxes a la capçalera i enlloc de parlar de les nostres coses, doneu notícies del Círculo Balear, dé Ciudadanos, del PP i parlau de lo bona persona que era en Franco.
Però no se pot ser a Missa i a la processó al mateix temps.

Valoració:4menosmas
Per Arruix!, fa mes de 4 anys

Fuig d'aquí, fatxa tronat. A l'Infern hi és, per exemple i entre molts d fatxes, en Jaime Martorell, aquell que va posar una bomba a un repetidor de televisió, perquè els mallorquins no poguessin veure la TV3. Llavors, quan veniuaquí a faltar al respecte i molestar, vos aferrsu.a la "llibertat d'expresió"

Valoració:6menosmas
Per Calla!, fa mes de 4 anys

@Salvador: Menys cas fan a la llibertat d'expressió els digitals, pàgines web i llocs a les xarxes socials de la gent d'extrema dreta i ultra-espanyolista, que no deixen que ningú que no sia dels seus, hi entri per opinar.
Llavors, perquè vos hem de deixar noltros entrar a desbaratar tots els nostres fòrums? I encara hi ha un altre motiu, és que de cada deu comentaris vostros, nou i mig falten al respecte, a la veritat, o són insults o amenaces.
I és que quan no se té raó, no queda altre remei que, o bé claudicar o bé ficar-se per tot, per escampar els seus entimemes i la seva Història falsa
T'ha esborrar perquè faltes al respecte i insultes com un energúmen, però vos haurien d'esborrar sempre.

Valoració:2menosmas
Per Fora d'aquí!, fa mes de 4 anys

Arruix!

Valoració:5menosmas
Per Vesalamerda, fa mes de 4 anys

Ja és clar que t'ha passat el mateix! Si els fos moneots sou el mateix, no pot ser d'altra manera.
Escampa, no te volem i ho saps.

Valoració:7menosmas
Per segur, fa mes de 4 anys

Pues a mi me ha ocurrido lo mismo que a Salvador. Con este titular, no sé con qué interés, parece que el interesado ha hablado ahora mismo.

Para dejar las cosas claras, de la mitad del comentario del mismo Salvador no firmo nada. Solo lo que dicho en mi primer renglón.

Valoració:-22menosmas
Per JRBC, fa mes de 4 anys

Gent trista fent comentaris trists, no cal ni contestar-los, un record per en Macià i el condol per família i amics.

Valoració:25menosmas
Per Mira qui en parla!, fa mes de 4 anys

El mateix dic per tots els terroristes d'extrema dreta. I més encara,.perquè els dretúns han matat persones i han fet mal a gent, cosa que.en Macià Manera no va fer.
Com així, dBalears, permeteu que el cabrum fatxa vengui a embrutar aquest digital?

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris