algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El GOB aprofita la data per recordar la greu situació de l’Albufera de Mallorca

Aquest dijous, el GOB celebra el 46 aniversari de la signatura de la Convenció sobre zones humides d’importància internacional (Conveni de Ramsar). L'objectiu d'aquest acord és garantir la conservació d’aquests espais d’alta biodiversitat i gran importància ecològica i econòmica.

Pel seu valor, les zones humides tenen una consideració especial a la normativa ambiental (cap altre ecosistema concret ha estat objecte d’un tractat internacional tan important). A la Mediterrània la importància és encara major, ja que les zones humides ocupen un percentatge molt petit del territori, han patit greus amenaces i actualment segueixen patint problemes d’alt risc.

Aprofitant la data, el GOB posa el focus sobre la greu situació de conservació de l’Albufera de Mallorca, la més gran i important zona humida de l’illa. El GOB considera que l'estat del parc natural de l’Albufera de Mallorca és extremadament greu i que, a més a més, «observam un empitjorament de les condicions mai vist des de la creació del parc natural fa 28 anys. Aquesta situació és conseqüència de la irresponsable manca d’intervenció per part de l’administració balear al llarg dels anys, i serà molt complicat revertir-la sense un vertader i urgent compromís polític».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris