nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:

UOB denuncia que «s'impedeixi» impartir a docents titulats a Catalunya

La Conselleria «impedeix» a docents illencs impartir Llengua Catalana, Anglès i Alemany a secundària amb titulacions que són vàlides a Catalunya.

03-01-2017

La Conselleria d'Educació «impedeix» a docents illencs impartir Llengua Catalana, Anglès i Alemany a secundària amb titulacions que són vàlides a Catalunya, mentre que ho permet amb la titulació equivalent de Llengua Castellana.

Així ho ha denunciat Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, qui assegura que la Conselleria d'Educació i Universitat «no deixa de posar traves burocràtiques» a docents illencs que han finalitzat els seus estudis a Catalunya i han superat el Màster en Formació del Professorat a través de la Universitat de les Illes Balears.

Segons han informat «no els permet», sent graduats en Estudis de Català i Espanyol per la Universitat Autònoma de Barcelona, impartir la matèria de Llengua Catalana en centres públics i concertats de les Illes Balears però els concedeix la funció de Llengua Castellana.

En aquest sentit, «paradoxalment», en el cas esmentat expliquen que es pot impartir Llengua Catalana a Catalunya però no a les Balears; «ni tan sols amb l'informe positiu que en el seu moment va emetre l'Institut d'Estudis Baleàrics a petició de la Direcció General de Personal Docent», han explicat. «Fet semblant passa amb els graduats en llengües i literatures modernes per la Universitat de Barcelona». La sectorial d'ensenyament ha constatat que a les Illes Balears no poden impartir Llengua Catalana, Anglès i Alemany a secundària però sí Llengua Castellana.

«Aquest absurd no és inusual», han criticat. La sectorial assegura que des de la implantació dels Plans Bolonya han aparegut una sèrie de titulacions «que encara ara no han estat reconegudes per l'administració de les Balears». «La problemàtica entorn del fet creix quan s'insisteix a la Direcció General de Personal Docent que posi remei i aquesta no actua amb suficient celeritat», han assenyalat. Així ho han constatat després d'haver presentat, des del mateix sindicat, diversos recursos de disposició durant el passat estiu i dels quals, asseguren que no n'han tengut cap resposta.

Així mateix, el sindicat ha sol·licitat diversos pics que es creï una comissió de revisió de l'Annex IV de la Convocatòria d'interins, on es troben detallades les titulacions que capaciten per impartir especialitats o funcions docents com a funcionari interí. «La finalitat és evitar que es produeixin disbarats i greuges com els que denunciam però tampoc hem obtingut resposta», han detallat. «Consideram una irresponsabilitat deixar passar temps i afermar-se en el silenci administratiu negatiu», han assenyalat.

Per tot això, la sectorial des de la sectorial exigeixen que es posi fi a aquesta situació de «desgavell» i s'acceptin «immediatament» les titulacions esmentades per a poder impartir classes de Català, Anglès i Alemany a secundària. Finalment, també insten la Conselleria d'Educació i Universitat que constitueixi «tan aviat com sigui possible» la comissió de revisió de l'Annex IV de la Convocatòria d'interins.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 2 anys

@cadascualseu Cert. I algúns d'aquests no filòlegs de les escoles d'idiomes, no servirien ni per despatxar a una tenda, perquè no valen ni per tractar a la gent, figurau-vos per ensenyar-la.

Valoración:0menosmas
Per cadascualseu, fa mes de 2 anys

No els veig queixant-se tant quan als filòlegs de llengua estrangera ens prenen els llocs de feina humanistes amb un B2 APTIS comprat...

Valoración:3menosmas
Per Contrastar, fa mes de 2 anys

La diferència entre un diari de veritat i un pamflet és que el primer contrasta la informació i el segon no.
A tots els altres diaris apareix la resposta raonada i raonable de la Conselleria.

Valoración:5menosmas
Per Biel, fa mes de 2 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

en

"Tià"

fals.

Valoración:-13menosmas
Per idó, fa mes de 2 anys

Mestre. Idó, ja hi tornarás.

Valoración:9menosmas
Per de risa, fa mes de 2 anys

Como si fuesen válidas en Cagaray. "Oh madre patria, cuanto me iluminas".

Valoración:0menosmas
Per Mestre, fa mes de 2 anys

Tota la conselleria es un desbarat. I pensar que per aixo vaig fer vaga i vaig perdre dies de sou!!!

Valoración:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris