cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Les Balears i Catalunya mantenen el sistema sanitari espanyol

Sistema sanitari de les Illes Balears.

30-11-2016
Les Illes Balears i Catalunya són les comunitats que més aporten a la caixa comuna de l'Estat espanyol que manté el sistema sanitari i al mateix temps es veuenobligades a desviar pacients a la sanitat privada.
 
Les dades publicades aquest passat dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística espanyol evidencien les mancances de la xarxa sanitària pública a les Illes Balears, producte d'un finançament precari imposat pel sistema de finançament de l'Estat espanyol. Cal destacar que alhora que les Balears lideren la llista en major nombre de pacients atesos, és també la que pateix un pitjor finançament.
 
Segons dades fetes públiques per l'INE, les Balears atengueren als seus centres hospitalaris durant l'any 2015, 11.475 persones per cada 100.000 habitants, això és, una càrrega de treball sanitari que només supera Aragó (10.228 pacients per cada 100.000 habitants).
 
En aquest sentit, les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística mostren com les Illes Balears pateixen uns serveis públics precaris i de baixa qualitat, tot i ser el territori que més aporta a l'Estat espanyol.
 
Mentre les Illes financen la sanitat de comunitats que aporten gairebé la meitat per habitant (Extremadura o Andalusia), la xarxa sanitària balear es veu obligada a recórrer sistemàticament als hospitals privats per atendre la seva població. De fet, segons les dades publicades, els centres sanitaris privats de les Balears hagueren d'assumir el 39,5% de la càrrega de treball, mentre la xarxa pública arribava al 60,5% dels pacients.
 
Només al Principat la dependència de l'atenció privada és major: el 52% de l'atenció mèdica l'assumeixen centres privats. La situació inversa es gaudeix en les comunitats millor tractades pel sistema de repartiment de l'Estat espanyol: a Extremadura o Castella-La Manxa més del 90% de l'activitat assistencial està en mans de la sanitat pública.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Ido ja veis que es paisos catalans be que existeixen: son aquells que mantenen Espenya. I no es cap coincidendia.

Mirau es mapes:
http://www.vilaweb.cat/noticies/cinc-mapes-economics-que-ensenyen-que-els-paisos-catalans-son-diferents-despanya/

Valoració:15menosmas
Per Els Miserables, fa mes de 3 anys

El pirreume desgraciat roba-niks, ara insulta als que no se fiquen amb ell..Per favor, aquest individu no hi és tot: Impediu-li que vengui més per aquí a molestar
Aixô és intolerable!

Valoració:13menosmas
Per qualcun, fa mes de 3 anys

Quan Catalunya canvii el seu sistema sanitari serà per a posar-hi el seu propi, independent del de Madriz. I pens que ja falta ben poc per a que arribi.

Valoració:18menosmas
Per Jono, fa mes de 3 anys

Els catalans ja estan a punt de partir i ningú els aturara. Ara ens toca als ciutadans de les Illes Balears, preguntar-nos si en realitat volem morir de necessitat, per mantenir a polítics corruptes, el glamur d'una capital mal col.locada, que no té cap encís natural, que s'ha de mantenir de forma artificial i luxes pels ponentíns, pagats amb els doblers de la nostra Sanitat i la nostra Educació?
Volem això, la gent que gaudim de totes les nostres facultats mentals senceres? Jo NO.

Valoració:18menosmas
Per arruix, fa mes de 3 anys

Eres muy cortito José Miguel. Llevas años y años, desde U. Hora y ahora desde aquí, repitiendo siempre, siempre, lo mismo.

Tú nos has dado comida ni techo a nadie. Cada uno se la merece si trabaja como Dios manda. Arruix, betzolet.

Valoració:-1menosmas
Per una de indios, fa mes de 3 anys

Venga disparates.

Desde el año 2.012 "la gran nación catalana" ha recibido vía FLA 40.000 millones de euros, del resto de los españoles.

Ahora y nadie lo discute piden al Estado otros 7.000 millones. pues en caso contrario no podrán pagar las nóminas del personal.

Su deuda está ya en lo 77.000 millones de euros. Y sus cuentas consideradas como "bono basura".

Y por si fuera poco, sus farmacias llevan meses sin cobrar.

Para que este pantallazo nos venga con estas gilipolladas.

Valoració:-1menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Perquè s'aguanten gràcies a noltros, els espanyols no deixen partir als catalans.
Però el problema nostro és encara més greu que elsvdels catalans, ja que pul.lulen per aqui uns hibrids, fills de gonella mossó o mossonsv i de foraster i forasters fatxa, als que els posa el fet de que els castellans els humil.liïn i els dónin per on els cogombre són més agres.

Valoració:18menosmas
Per Fotuts, fa mes de 3 anys

Mentre aquí, 2 mesos de llista d'espera per fer una prova simple a l'Hospital d'Inca.

Valoració:18menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 3 anys

Sr. yuan, en castellano para que me entienda, porque me parece que Ud. no da para mucho más si escribo en la lengua oficial y propia de la tierra que le ha dado techo y pan y le libra de pasar hambre en su lugar de origen. Si no sabe como presentar la candidatura yo le hago el trabajo de gratis y la presento por Ud. ya que me parece que es un firme candidato aobtener el prestigioso Premio Einstein, que supongo sabe de sobras, vista su vasta cultura, que es el Premio Nobel a la estupidez humana.

Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 3 anys

En yuan, que te altres nicks com Salvador i dos o tres mes, es deu haver pensat seriosament presentar la seva candidatura al Premi Einstein?

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris