cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

El Consell de Mallorca activarà el Portal de transparència l'any que ve

El president del Consell de Mallorca, Miquel Enseñat, a la imatge.

30-11-2016Ultima Hora

El Consell de Mallorca s'adhereix al Portal de transparència de les administracions públiques (Acord marc de col·laboració entre l'Administració General de l'Estat, el Ministeri d'Hisenda i les administracions públiques, i la Federació Espanyola de municipis i províncies (FEMP) per promoure i facilitar el desenvolupament de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern en les entitats locals).

Així, per afavorir que tots puguin accedir a la informació del Consell de Mallorca, es crearà el Portal de la transparència que inclourà, a més de la informació sobre la qual existeix una obligació de publicitat activa, les dades que se sol·licitin amb més freqüència. El portal serà un punt de trobada i de difusió que mostra una forma nova d'entendre el dret de la ciutadania d'accedir a la informació pública.

Aquest servei facilita tant el compliment de les obligacions de publicitat activa com el de les obligacions relatives al dret d'accés a la informació pública. Permet gestionar els continguts i permet tramitar les diferents sol·licituds d'accés que es rebin.

Per a això, el Consell Mallorca rep la infraestructura física, lògica i de comunicacions del Portal de transparència de manera completament gratuïta. La configuració de l'aparença, el subministrament de continguts i la gestió de totes les sol·licituds d'accés queda sota la responsabilitat de la institució insular.

Es calcula que en tres mesos ja s'haurà pogut introduir tota la informació compilada fins ara d'aquesta legislatura i funcionar a ple rendiment perquè la ciutadania tingui tota la informació d'una forma més ordenada i accessible.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris