cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

CCOO demana «assistència lletrada immediata» per a les víctimes de violència masclista

19304

24-11-2016Ultima Hora

Comissions Obreres (CCOO) de Balears ha assenyalat, amb motiu del Dia Internacional per eradicar la violència contra la dona, que és «urgent actuar de forma global i transversal en diferents àmbits, des del laboral i econòmic, passant per l'educatiu, sanitari, o el policial, jurídic o els serveis socials, entre altres».

D'aquesta manera, creuen que «és necessari», per exemple, «garantir l'atenció i assistència lletrada de forma immediata» a les dones víctimes de violència de gènere, informant-los dels diferents drets, recursos i serveis que poden sol·licitar.

Com una altra mesura, també plantegen «el desenvolupament de programes de sensibilització i formació contínua del personal sanitari, amb la finalitat de millorar i impulsar el diagnòstic precoç i l'atenció».

Segons recorden, Balears «és una de les tres comunitats amb un major nombre de víctimes» i el 2015 va tenir la taxa més alta de dones víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones: 82,48, enfront d'una mitjana estatal de 52,13, la qual cosa suposa 12 denúncies diàries.

Sobre les eines autonòmiques --la Llei d'Igualeu entre Homes i Dones i el Pla de Mesures contra les Violències Masclistes-- diuen que han de contribuir a dissenyar un nou escenari polític i social que promogui els valors igualitaris i democràtics, i la garantia efectiva de la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris