algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
18°

El Govern presenta la marca «Pa d'aquí, forn i tradició»

L'objectiu és potenciar el producte local i de qualitat

21-11-2016Twitter

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha presentat avui el llançament de la marca «Pa d'aquí, forn i tradició», un distintiu de qualitat que vol posar en valor el pa tradicional davant els productes industrials que han proliferat els últims anys.

Aquesta iniciativa és fruit d'una col·laboració entre l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI) i la Associació de Forners i Pastissers dels Illes Balears, amb la col·laboració de l'escola de disseny EDIB i de la Escola d'Hoteleria dels Illes Balears(EHIB).

Un dels objectius de la marca «Pa d'aquí» és identificar les fleques on s'elabora pa d'obrador, posar en relleu la qualitat del pa i el respecte al producte, a més de donar a conèixer el món que ho envolta i distingir el sector davant la forta competència d'establiments que venen pa.

Altres propòsits són potenciar la formació i el relleu generacional ja que és absolutament necessari per garantir el futur del sector, segons informa el Governen un comunicat.

A BALEARS HI HA UNS 280 FORNS

Els requisits necessaris perquè un establiment pugui obtenir aquest distintiu són ser un forn amb obrador i tenir un mínim d'un 70 % de producte d'elaboració pròpia. Segons les dades de la Associació de Forners i Pastissers, en Balears hi ha uns 280 forns que gestionen fins a 600 punts de venda que seran susceptibles de tenir la marca 'Pa d'aquí'.

Aquests establiments rebran un vinil amb la imatge gràfica de «Pa d'Aquí», a més de borses de cel·lulosa i de tela fabricades per a l'ocasió amb la imatge i un escrit que fa referència a tot el que suposa comprar i consumir un pa de forn tradicional.

L'acte, que ha tingut lloc a la seu de la EHIB, ha explicat també amb la presència del gerent de la Associació de Forners i Pastissers dels Illes Balears, Pep Magraner; la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó; la gerent del IDI, Núria Hinojosa; la directora de la EHIB, Maria Tugores; entre uns altres.

Una vegada presentades les accions del llançament de la marca «Pa d'Aquí», ha tingut lloc un tast comentat dels principals tipus de pa de les Balears a càrrec del «pannier» Pere Fabregà, forner de professió i col·laborador en les principals fires gastronòmiques i de restauració, està especialitzat en el maridatge de pans.

El sector de forners i pastissers de les Illes Balears ha canviat molt durant l'última dècada. La incorporació de la tecnologia del fred ha comportat alguns avantatges, però també ha facilitat l'increment de punts de venda de pa industrial.

Segons l'últim informe publicat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, les Illes Balears, Madrid i Canàries són les comunitats de l'Estat en les quals es consumeix menys pa.

«És evident que s'ha de promoure la cultura del pa que, de totes maneres, ha viscut en Balears una millorança els últims quatre anys. La recuperació de varietats com el pa de xeixa o la revaloració del llonguet constaten la tendència creixent d'identificar el pa d'obrador amb massa mare i fermentació llarga amb un producte d'alta qualitat», conclou la nota.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 3 anys

Avui a Llucmajor no han admes vuit personas per netejjar es poble, perque no sabien catala
Sa pregunta es si en Negueruela en sap de mallorqui , jo encara no li he sentit cap paraula
I aquest no fa feina amb ses mans ho fa amb sa boca , es a dir xerrant , no es mallorqui per cert
I jo no tenc res en contra , ja que sempre he defensat que mes igual com xerri , lo que m'interesa es que sia un bon profesional , tnat si es politic com metge, com misser, o llanterner o ferrer

Valoració:0menosmas
Per Tomeu Riera, fa mes de 3 anys

La foto és encertadíssima.

Valoració:2menosmas
Per Guiem, fa mes de 3 anys

I aixó de " pannier" en Pompeu Fava ja ho ha donat per bó, ?

Valoració:-3menosmas
Per Encara són per aquí, aquests?, fa mes de 3 anys

Si no sap de pa, però sap promocionar i ajudar als forners, ja está més que bé que ho faci.

Valoració:4menosmas
Per T, fa mes de 3 anys

en NEGUERUELA?QUE sap aquest homo de les coses d,aquí?

Valoració:-1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

Ja és hora que es potenciï el pa d'aquí, que ben bo que és! I amb l'aioli és el millor... amb tomàtiga... amb oli d'aquí... ai! vaig a pegar una mossegada, que m'està entrant gana!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris