nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Els dietistes de les Balears denuncien l’«elevat instrusisme» en la seva professió

Els dietistes de Balears denuncien l’«elevat instrusisme» en la seva professió.

19-11-2016Arxiu

El Consell General de Dietistes-Nutricionistes i el Col·legi Oficial de Balears han denunciat aquesta setmana, amb motiu del Dia Mundial del Dietista-Nutricionista que se celebra el proper 24 de novembre, «l'elevat intrusisme que es dóna en la professió».

Els dietistes han destacat que la falta de dietistes-nutricionista en el Servei de Salut de Balears (IbSalut) ocasiona «un greu problema d'intrusisme professional en la societat», doncs els ciutadans «no tenen referències» del dietista-nutricionista en l'Atenció Primària.

Llista a Internet

Segons assenyalen, si es cerca a Internet a un professional per a un tractament dietètic, dels 100 primers de la llista, «només 23 són dietista-nutricionista", professionals que segons la Llei d'ordenació de les professions sanitàries «han de ser els que s'encarreguin de la nutrició, l'alimentació i la dietètica».

A les Balears, el Col·legi Oficial desenvoluparà activitats al llarg de la setmana per posar en valor la necessitat de recuperar la dieta mediterrània, així com per donar a conèixer la figura del dietista-nutricionista a la població de les Balears. L'acte central se celebrarà a Palma al Centre Cultural Sa Nostra el dia 23 a les 18.00 hores.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pageset, fa mes de 3 anys

@ t - No tens res més a dir? vaja tu.

Valoració:3menosmas
Per Eusebio, fa mes de 3 anys

El pan-boli es una còpia de las andaluzas. Nada que ver com el puntomaco catalan.

Valoració:-7menosmas
Per això, fa mes de 3 anys

@segur: El pa amb tomaquet és una cosa,i, el pa amb oli una altre.

Valoració:-2menosmas
Per t, fa mes de 3 anys

segur?pageset?vaja 2.

Valoració:2menosmas
Per segur, fa mes de 3 anys

Un buen "pa amb oli", tal como su nombre indica jamás debe llevar tomate sucat.

Hay que escoger el mejor pan, algo difícil pues hasta en las gasolineras venden, el mejor aceite de un grado aproximadamente (el de 1,5 o superior es sano, pero pastoso al paladar) y sal al gusto. El tomate, de la mejor calidad, solo en rodajas encima del pan o mejor fuera de él. Una buenas aceitunas "pancidas" negras,(ahora es el mejor tiempo del año) o "trencades" de Mallorca (las de Jaén son horribles si te las enroscan como mallorquinas), amén de unas cuantas alcaparras.

Yo lo hago de esta manera.

El pan solo debe llevar aceite, nunca tomate sucat. Si lo haces así, pierde todo el encanto y el placer por comerlo.

Valoració:-4menosmas
Per pageset, fa mes de 3 anys

Quin pa més mal sucat.La crosta no es té de sucar amb el tomaquet,perquè queda tova.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris