cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

EM-EU celebra la tasca feta a la fossa de Porreres

Ha lloat també la tasca realitzada per l'Associació Memòria de Mallorca

16-11-2016esquerrademenorca.blogspot.com.es

Esquerra de Menorca-Esquerra Unida (EM-EU) ha mostrat avui la seva satisfacció per la tasca que s'està duent a terme a la fossa comuna de Porreres, on ja s'han trobat nombrosos cossos de persones assassinades durant la Guerra Civil.

La formació progressista ha remarcat la importància de la presència de l'equip de la Societat de Ciències d'Aranzadi, dirigit pel professor de medicina legal, forense i antropòleg, Francisco Etxeberria.

Així mateix, ha considerat «bàsica» l'ajuda altruista de nombrosos familiars de desapareguts i voluntaris, que han qualificat de «exemple de mobilització».

EM-EU ha lloat també la tasca que ha realitzat al llarg dels anys l'Associació Memòria de Mallorca i especialment el treball que duen a terme actualment realitzant un mapa de fosses de la repressió franquista i un pla d'exhumació de fosses de desapareguts.

A més, la formació ha remarcat que l'actual campanya ha estat possibles gràcies a l'aprovació per unanimitat de la Llei de Fosses per part del Parlament i gràcies al compromís del Govern.

«
Si tenim en compte que molts d'aquests cossos, oficialment, eren donats per desapareguts, els fugitius a Menorca o a la Península, mai van ser reconeguts pel govern franquista. Encara queda molt treball d'identificació per fer» han assenyalat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per @, fa mes de 3 anys

Aquest fatxa ocukupa, està tan bollat, que mantén un diàleg amb ell mateix.
Pobre infeliç!

Valoració:4menosmas
Per BAH!, fa mes de 3 anys

Se necessita ser molt mala persona, per plànyer a les víctimes del Franquisme, un enterrament digne. Molt abjectes i amorals, si senyors!

Valoració:8menosmas
Per Salvador, fa mes de 3 anys

Es que la bandera de la URSS ni siquiera es la de los comunistas españoles ,sino la de los comunistas de la URSS de entonces. Por eso me resulta tan chocante ahí.

Valoració:-5menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Si clar, i continuam justificant es feixisme diguent que a tots dos bandols hi varen matar gent.
Sabeu que ?, es que varen acabar amb en Hitler tambe varen matar gent: ara tambe justificarem en Hitler amb aquest pobre argument ?.
En guerra es dos bandols maten. Lo que hem d'anar a cercar es qui ha mort cents de milers de persones DESPRES de sa guerra en temps de pau, acusant es que no pensen com ells de criminals (que encara avui son considerats oficialment criminals). I sobretot qui ho ha causat tot amb una revolta sanguinaria contra un estat democratic (de millor o pitjor qualitat, per sempre millor que una dictadura feixista).

Valoració:10menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 3 anys

JO tenc casi 40 anys, i sempre a ses classes de història havia " brevetjat" de que aquest tema estava més que superat, i mai me vaig demanar si es padrisn o repadrins des meis amics, des meu company de classe havien estat republicans o nacionals, i ara, a unes ments illuminades, en vés de fer una feina solemne i digne paer aquestes victimes, monten un circ mediàtic i politic, ple d'ignorància.

Valoració:-10menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 3 anys

ERGO, i a ses altres foses hi ha exactamente lo mateix, varen esser afusellats per no esser republicans, i pensar de manera diferent.

Valoració:-9menosmas
Per ERGO, fa mes de 3 anys

Salvador, possiblement qualque comunista haurà entre els cosos entarrats. El problema, no es si hi ha un comunista o no, un republica o no. Sino que tots els que estan alla entarrats, estant alla per no se franquista i pensar diferent.

Valoració:14menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 3 anys

Efectivamente Salvador, como tu dices la bandera republicana con la estrella, es una invención, e igual que tu dudo que los difuntos se sintieran identificados por la bandera comunista de URSS.

Valoració:-4menosmas
Per Salvador, fa mes de 3 anys

Lo que no me cuadra es que en la bandera de la segunda república nunca hubo estrella. Por otra parte, no me creo que los muertos de la fosa de Porreras fueran precisamente comunistas.Estoy hablando de la desaparecida bandera de la Unión de Repúblicas Socialistas Soviéticas.

Valoració:-4menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 3 anys

Per ès qui no ho saben, i duen aquestes banderes an aquesta foto ( republicana i comunista), repecte an es afusellaments de sa Guerra Civil espayola, Santiago Carrillo deia " O matas o te matan", i tan un bandol com s'altre ho va fer, i tots tenim padrins i repadrins des dos bandols.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris