muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Més de 12 organitzacions d'arreu de les Balears se sumen a la lluita contra la LOMQE

Roda de premsa per anunciar la concentració de dia 26 d'octubre.

Dotze lleis orgàniques d'educació s'han aprovat a l'Estat espanyol des de l'any 1970. La comunitat educativa sospita que el sistema educatiu queda subjecte als canvis de govern central.


La LOMCE o LOMQE ha estat la darrera reforma. Aquesta Llei Orgànica per a la Millora de Qualitat Educativa es presentà amb la desaparició de l'assignatura Educació per a la Ciutadania o amb la llengua castellana i una estrangera com a troncal i les llengües autonòmiques com a especialitats.


Les revàlides, avaluacions dissenyades pel Ministeri d'Educació, són un dels punts més conflictius d'aquesta llei del 2013. Les proves es preveuen a Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxiller.
La comunitat educativa de les Balears, representada per més d'una dotzena d'organitzacions o plataformes per l'educació, se suma a la jornada de lluita contra la LOMQE de dia 26 d'octubre.


Toni Salvà, membre de la comunitat educativa, ha explicat a la ràdio Ona Mediterrània que la reivindicació respon a dues emergències principals:

Per una banda, la qüestió de les revàlides que enguany s'acaba d'aplicar completament, encara que, amb alguna modificació. En aquest sentit Salvà ha assegurat que «a hores d'ara» la comunitat educativa encara no ha rebut cap tipus d'informació referent a la metodologia de la seva aplicació. Així mateix, ha assegurat que la comunitat educativa està totalment en contra de la seva aplicació perquè «no responen a cap necessitat educativa, són antipedagògiques i segregadores, entre d'altres», ha denunciat Toni Salvà.

La segona emergència rau en la qüestió del finançament de l'educació pública. Encara que, ha assenyalat que «aquesta problemàtica no és d'enguany», sinó que «l'arrossegam» d'anys enrere, denuncia que «no pot esser que tenguem el mateix pressupost que teníem en l'anterior legislatura del PP». Finalment, Salvà ha lamentat que les revàlides «menyspreen la feina del docent» perquè la traslladen cap a un «sistema estandarditzat d'avaluació» que «no respon a la realitat del mateix centre ni a la de l'estudiant».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ges un os, fa mes de 4 anys

Es imposible que os adoctrinen más; lo estáis a tope sirviendo los intereses de vuestros amos del otro lado del mar. Dais pena. Siempre seréis sus palanganeros. Sus lacayos, sus mandados. Y sin mover un solo músculo. ¡Honor y gloria al Señor!

Si, si hombre. Hasta el aire que respiramos tiene que ser made in cataluña. Hay que respirar y bien. Y llepar culs.

Valoració:-3menosmas
Per Xec, fa mes de 4 anys

@un clam: que ets pardal? no saps veure que són representants d'aquestes organitzacions?? On eres quan es va moure la comunitat educativa durant el govern bauzá? dins un pot? no les degueres poder comptar, o sí?

Hauríem de canviar cap a un canvi de paradigma on no n'haguem de fer res de lleis educatives espanyoles, que no fan més que intentar-nos adoctrinar d'una manera o altra.

Valoració:8menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 4 anys

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL ANULA LA PROHIBICIÓN DE LOS TOROS EN CATALUÑA.

Valoració:0menosmas
Per pens, fa mes de 4 anys

LOMQUE = Dictadura espanyola.

Fora la LOMQUE !

Valoració:9menosmas
Per un clam, fa mes de 4 anys

12 organizaciones. 13 personas. Y el fotógrafo.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris