cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
35°

Més de 150 persones d’arreu de les Illes Balears impulsen el manifest Sense Límits no hi ha Futur

El manifest fa una crida en defensa del territori i demana mesures per frenar la massificació de les Illes

Més de 150 persones d’arreu de les Illes Balears impulsen el manifest Sense Límits no hi ha Futur.

Sense Límits No Hi Ha Futur

«La massificació turística i l'excés de construcció devoren les Illes cada dia. El ritme de destrucció del territori, del paisatge, de la nostra pròpia casa, és extraordinari...» Així comença el manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur, impulsat per 150 persones d'arreu de les Illes Balears que comença a caminar aquest dissabte amb la seva presentació a les escales de La Seu de Palma.

Metges, Músics, Arquitectes, Biòlegs, Pagesos, Actors, ex-Consellers, Professors i una llarga llista de professionals de tots els àmbits, formen part d'aquest grup. El manifest, segons els impulsors, és «una crida a tota la societat, una crida a la reflexió col·lectiva per frenar la massificació turística i l'urbanisme descontrolat, que posa en perill recursos naturals bàsics com l'aigua, el paisatg i els ecosistemes insulars, amenaçats pel ciment i l’excés turístics».

El manifest fa esment de la situació urbanística i ofereix algunes dades per reflexionar: Els darrers 60 anys s'ha urbanitzat més d'1 hectàrea al dia de territori, un ritme que no s'atura: «El procés continua implacable, empès per una economia de demanda infinita que no contempla límits...». Malauradament però, els plans urbanístics preveuen un creixement de fins a 3,7 milions de places, unes xifres «inassumibles i que cal retallar de manera dràstica».

Els signants «Reclamam al Govern i als Consells mesures de veritat i un canvi de ritme en les polítiques que afecten el territori, exigim coratge als nostres governants, mesures concretes i compromís amb els interessos generals. El manifest exigeix frenar l'ocupació exagerada del territori per fer més i més places i frenar nous ports, camps de golf i polo, abandonant els projectes per fer autopistes i grans esteses elèctriques i apostar per un model de mobilitat racional. Sabem que és possible i que ara és l'hora, perquè sense límits no hi ha futur».

El manifest podrà ser signat per tot aquell que ho vulgui a partir d’avui a la web:

http://senselimitsnohihafutur.com/

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ENS HAN ROBAT LA COSTA, fa mes de 5 anys

VOLEM LA COSTA PER A LES ILLES BALEARS.

LES COMPETÈNCIES JA!

Valoració:8menosmas
Per Pep, fa mes de 5 anys

Els pisos turístics a edificis plurifamiliars estan teòricament prohibits, però en funcionen desenes de milers. Què fa en Biel Barceló? Hi envia inspectors i sanciona? Noooooo ... Anuncia que els legalitzarà. L'estiu que ve n'hi haurà el doble. Per això hem votat Més???? Que torni el PSM i que se'n vagi en Biel Barceló a caseva, redéu!!!!

Valoració:-3menosmas
Per Massificació IU VERDS, fa mes de 5 anys

llàstima que a la fota surti la qui va convertir Aubarca com un refugi que funciona més com hotel en milers de pernoctacions i visitants

I altres perles...

Valoració:3menosmas
Per Un govern que no pinta bé, fa mes de 5 anys

Pot ser na Francineta i en Bielet no acabin la legislatura.

no els hem votat per a que facin de PP2.

Valoració:4menosmas
Per ¿?, fa mes de 5 anys

Una multitud

Valoració:-7menosmas
Per Jaume, fa mes de 5 anys

Entre los presentes imagino que estan los mallorquines que tiene cada uno un chalet ilegal (oficialmente casa de aperos ) con piscina... eso no consune territorio...

Valoració:-8menosmas
Per DEMENCIAL, TERRITORI DESTROSSAT, fa mes de 5 anys

Cada segon és una palada de
ciment, asfalt o abocament de residus.

Valoració:19menosmas
Per Francesca, fa mes de 5 anys

Jo diria "sense planificació racional i intel·ligent".

Valoració:17menosmas
Per Matar la gallina dels ous d´or, fa mes de 5 anys

Els Hotelers han creat complexos turístics a l´estranger, més cuidats. Allà hi poden anar a descansar i dur-hi els doblers.Són els grans beneficiats.
Qui hem d´aguantar la pressió de la massificació turística, som els i ciutadans que habitam les illes : manca d´aigua, brutor a la mar, brutor a terra, cotxes, vianants...
terrasses, monopatins, bicis a les voravies... màfies, persones desaparegudes que la policia no sap respondre als casos, sí, casos...
Turisme? Sí, però amb límits i controls.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente