lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 12°
12°

Més de 150 persones d’arreu de les Illes Balears impulsen el manifest Sense Límits no hi ha Futur

El manifest fa una crida en defensa del territori i demana mesures per frenar la massificació de les Illes

Més de 150 persones d’arreu de les Illes Balears impulsen el manifest Sense Límits no hi ha Futur.

17-09-2016 | Sense Límits No Hi Ha Futur

«La massificació turística i l'excés de construcció devoren les Illes cada dia. El ritme de destrucció del territori, del paisatge, de la nostra pròpia casa, és extraordinari...» Així comença el manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur, impulsat per 150 persones d'arreu de les Illes Balears que comença a caminar aquest dissabte amb la seva presentació a les escales de La Seu de Palma.

Metges, Músics, Arquitectes, Biòlegs, Pagesos, Actors, ex-Consellers, Professors i una llarga llista de professionals de tots els àmbits, formen part d'aquest grup. El manifest, segons els impulsors, és «una crida a tota la societat, una crida a la reflexió col·lectiva per frenar la massificació turística i l'urbanisme descontrolat, que posa en perill recursos naturals bàsics com l'aigua, el paisatg i els ecosistemes insulars, amenaçats pel ciment i l’excés turístics».

El manifest fa esment de la situació urbanística i ofereix algunes dades per reflexionar: Els darrers 60 anys s'ha urbanitzat més d'1 hectàrea al dia de territori, un ritme que no s'atura: «El procés continua implacable, empès per una economia de demanda infinita que no contempla límits...». Malauradament però, els plans urbanístics preveuen un creixement de fins a 3,7 milions de places, unes xifres «inassumibles i que cal retallar de manera dràstica».

Els signants «Reclamam al Govern i als Consells mesures de veritat i un canvi de ritme en les polítiques que afecten el territori, exigim coratge als nostres governants, mesures concretes i compromís amb els interessos generals. El manifest exigeix frenar l'ocupació exagerada del territori per fer més i més places i frenar nous ports, camps de golf i polo, abandonant els projectes per fer autopistes i grans esteses elèctriques i apostar per un model de mobilitat racional. Sabem que és possible i que ara és l'hora, perquè sense límits no hi ha futur».

El manifest podrà ser signat per tot aquell que ho vulgui a partir d’avui a la web:

http://senselimitsnohihafutur.com/

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ENS HAN ROBAT LA COSTA, fa mes de 3 anys

VOLEM LA COSTA PER A LES ILLES BALEARS.

LES COMPETÈNCIES JA!

Valoración:8menosmas
Per Pep, fa mes de 3 anys

Els pisos turístics a edificis plurifamiliars estan teòricament prohibits, però en funcionen desenes de milers. Què fa en Biel Barceló? Hi envia inspectors i sanciona? Noooooo ... Anuncia que els legalitzarà. L'estiu que ve n'hi haurà el doble. Per això hem votat Més???? Que torni el PSM i que se'n vagi en Biel Barceló a caseva, redéu!!!!

Valoración:-3menosmas
Per Massificació IU VERDS, fa mes de 3 anys

llàstima que a la fota surti la qui va convertir Aubarca com un refugi que funciona més com hotel en milers de pernoctacions i visitants

I altres perles...

Valoración:3menosmas
Per Un govern que no pinta bé, fa mes de 3 anys

Pot ser na Francineta i en Bielet no acabin la legislatura.

no els hem votat per a que facin de PP2.

Valoración:4menosmas
Per ¿?, fa mes de 3 anys

Una multitud

Valoración:-7menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Entre los presentes imagino que estan los mallorquines que tiene cada uno un chalet ilegal (oficialmente casa de aperos ) con piscina... eso no consune territorio...

Valoración:-8menosmas
Per DEMENCIAL, TERRITORI DESTROSSAT, fa mes de 3 anys

Cada segon és una palada de
ciment, asfalt o abocament de residus.

Valoración:19menosmas
Per Francesca, fa mes de 3 anys

Jo diria "sense planificació racional i intel·ligent".

Valoración:17menosmas
Per Matar la gallina dels ous d´or, fa mes de 3 anys

Els Hotelers han creat complexos turístics a l´estranger, més cuidats. Allà hi poden anar a descansar i dur-hi els doblers.Són els grans beneficiats.
Qui hem d´aguantar la pressió de la massificació turística, som els i ciutadans que habitam les illes : manca d´aigua, brutor a la mar, brutor a terra, cotxes, vianants...
terrasses, monopatins, bicis a les voravies... màfies, persones desaparegudes que la policia no sap respondre als casos, sí, casos...
Turisme? Sí, però amb límits i controls.

Valoración:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris