nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El Govern sol·licita a l'Estat espanyol la moratòria de les prospeccions

El Ministeri manté els estudis sísmics del programa de prospecció i processament dels fons marins.

GOB

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha demanat aquest dilluns al Govern espanyol una moratòria dels projectes de prospeccions mentre es tramiti la declaració de Zona Especialment Protegida d'Importància pel Mediterrani (Zepim) per garantir «el bon estat del corredor dels cetacis» que transcorren entre les costes de les Balears, Catalunya i el País Valencià.

Moratòria de les prospeccions

Segons ha assenyalat el Govern en un comunicat, el Ministeri ha admès que «ja s'han iniciat els tràmits per a la declaració de l'esmentat corredor». En aquest sentit, el Govern ha celebrat la decisió però demana que «ha d'anar acompanyada de la moratòria de les prospeccions», sobretot «si són per trobar hidrocarburs».

Manteniment dels «estudis sísmics nocius»

D'altra banda, el Ministeri ha mantingut els estudis sísmics que durà a terme al programa de prospecció i processament dels fons marins en el qual ha proposat «l'aixecament cartogràfic i la caracterització del fons marí», malgrat l'al·legació de la Conselleria que ha avisat que «aquest sistema és potencialment nociu».

Protocol del Conveni de Barcelona

La Conselleria ha insistit que l'Estat espanyol signi el Protocol d'alta mar del Conveni de Barcelona, «contra la contaminació que prové de les activitats d'exploració i explotació de la plataforma continental i el fons del subsòl del mar».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Ib3 en català!, fa mes de 4 anys

15h 45', 31-8-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:2menosmas
Per Ves t'en a la merda!, fa mes de 4 anys

I qué saps tu de la nostra cultura, si ets un foraster que no ens pots veure, wué voldria eliminar tot lo nostro?Qué saps tu de la nostra llengua, si no ets res més que un cos extrany? Perquè aquell pirreuma escafit amb cara de llangardaix que diu que és periodista, ho va dir a La Sexta, després de que li manàs en Bauzá?

Valoració:4menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Pues lo diré de otra manera : el transcriptor se repite continuamente y eso de confundir catalán con mallorquín no es de recibo.

Valoració:0menosmas
Per A si?, fa mes de 4 anys

El transcriptor té cultura. No és un pirreuma, com els que molesten per aquí.

Valoració:8menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Pues el transcriptor se repite como un papagayo, con lo del Dux, Ramón Llull,el Balucho, el Joan Guasp y otra peña variopinta, persistentes en el error fundamental de la falsa catalanidad de los mallorquines.

Valoració:0menosmas
Per BAH!, fa mes de 4 anys

"Fundamentalistes" diu la pressumpta "maruja" que també ara es fica aquí a fer ordinarieses.
I que saps tu en que consisteix el fonamentalisme?

Valoració:8menosmas
Per Ja hi son tots!, fa mes de 4 anys

I tu quina carrera tens, Marga? Perquè t´afanyes molt en dejectar els altres i posar-los com a vertaders beneits o impostors, però així com tu escrius no pareixes massa instruïda.
Perquè no t´en vas a un centre d´adults a treure-te la ESO, enlloc de mostrar els peus exhibint les mentides que t´han ficat dins el cap els de la secta neo fatxa?

Valoració:4menosmas
Per Marga, fa mes de 4 anys

transcriptor . arg . Tía , Balutxo.. etc etc

fundamentalistes pancas que es varen escapar des psiquiàtric.. Son es Goebbels pancanzzionalistes.

Volem ses nostres illes balears lliures sense pancatalanisme ..!!
Arruix de ca nostra traïdors y renegats de sa vostra Terra.
som mallorquins , som balears mai mai catalans BARCO

Valoració:-19menosmas
Per Ni subvencio i mandangues, fa mes de 4 anys

El transcriptor és una de les persones que aporten coneixements, mentre que el gonellum, només sap insultar, mentir i molestar, a més de venir aquí perquè sap que desestabilitzen tot el contingut i tots els comentaris.
No son altra cosa que pintades vandàliques, l´únic que saben fer. I d´aquesta manera no seria just ni lògic, que se donàssin subvencions.

Valoració:4menosmas
Per Com cada dia, fa mes de 4 anys

De veritat, troben que els escrits dels ultres-espanyolistes de per aquí, insultant i fent de menys tot lo nostro, són de rebut? Trobem que deixant-los fer de les seves per aquí promocionen el Català?
Probablement ho facin, perquè molta gent veu com són en realitat i se fan enfora d"ells, però fan molt mal efecte.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris