algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

El Govern sol·licita a l'Estat espanyol la moratòria de les prospeccions

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha demanat aquest dilluns al Govern espanyol una moratòria dels projectes de prospeccions mentre es tramiti la declaració de Zona Especialment Protegida d'Importància pel Mediterrani (Zepim) per garantir «el bon estat del corredor dels cetacis» que transcorren entre les costes de les Balears, Catalunya i el País Valencià.

Moratòria de les prospeccions

Segons ha assenyalat el Govern en un comunicat, el Ministeri ha admès que «ja s'han iniciat els tràmits per a la declaració de l'esmentat corredor». En aquest sentit, el Govern ha celebrat la decisió però demana que «ha d'anar acompanyada de la moratòria de les prospeccions», sobretot «si són per trobar hidrocarburs».

Manteniment dels «estudis sísmics nocius»

D'altra banda, el Ministeri ha mantingut els estudis sísmics que durà a terme al programa de prospecció i processament dels fons marins en el qual ha proposat «l'aixecament cartogràfic i la caracterització del fons marí», malgrat l'al·legació de la Conselleria que ha avisat que «aquest sistema és potencialment nociu».

Protocol del Conveni de Barcelona

La Conselleria ha insistit que l'Estat espanyol signi el Protocol d'alta mar del Conveni de Barcelona, «contra la contaminació que prové de les activitats d'exploració i explotació de la plataforma continental i el fons del subsòl del mar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris