cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

Educació evitarà acomiadaments de professors de Religió

L'assignació de professors de Religió el decideix el Bisbat corresponent.

La Conselleria d'Educació i Universitat ha convocat «per tercera vegada el Comitè de Religió per tractar les places de professorat d'aquesta assignatura per al curs 2016-2017». Aquest comitè està constituït per representants de la Conselleria d'Educació i Universitat, dels sindicats (FE-USO) i del Bisbat. Durant la negociació, en què s'han celebrat cinc reunions durant els mesos de juliol i agost, «no s'ha aconseguit arribar a un acord per minimitzar al màxim les conseqüències que suposa aquesta disminució de places de religió».

Equiparació a la resta d'assignatures

Educació continuarà amb el procés de reordenació de l'assignatura de religió per a equiparar-la a la resta d'assignatures per al pròxim curs 2016/17 tal com marca la LOMQE, que redueix d'una hora i mitja a una hora setmanal l'assignatura de religió, deixant als centres decidir el número d'hores a impartir.

Això implica juntament a la matrícula real, una reducció de la demanda de professors d'aquesta matèria «agreujada per una situació de plantilla sobredimensionada que existeix en l'actualitat a les Illes Balears respecte a la mitjana de dedicació en hores i alumnes per aula de la resta del professorat».

Propostes de la Conselleria

La Conselleria va oferir el reagrupament per a l'assignatura de religió per a ESO i Batxillerat; mitja jornada per a la plantilla «que suposaria zero acomiadaments» o incentivar jubilacions anticipades als majors de 55 anys.

Diferent tractament que la resta d'assignatures

En l'assignatura de Religió basta que un alumne demani fer aquesta matèria perquè s'imparteixi. D'altra banda, els professors de religió només poden fer classes d'aquesta assignatura. També hi ha diferències en l'aspecte laboral com el sistema d'accés a la funció docent i l'assignació de professors als centres, extrem que decideix directament el Bisbat corresponent.

Conveni amb la Conferència Episcopal Espanyola

Això no passa amb la resta de matèries, que s'adjudiquen mitjançant un concurs públic, i es deu al fet que l'ensenyament de religió està regulat a través d'un Conveni amb la Conferència Episcopal Espanyola i el Ministeri. Aquestes especials circumstàncies «generen situacions de greuge amb els professors d'altres matèries» i impedeixen als professors de religió impartir altres assignatures.

Reordenació de l'assignatura de religió sense acomiadaments

El sindicat USO ha rebutjat les condicions proposades i la Conselleria reordenarà la dedicació del professorat de religió en funció de les necessitats d'hores lectives reals que hi hagi a cada un dels centres, «amb l'objectiu que no es produeixi cap acomiadament» i tenint en compte que «no es pot contractar cap professor de religió o de qualsevol altra matèria sense tenir les hores lectives suficients».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 4 anys

Sembla que hi ha una confusió interessada.
Si el bisbat tria directament quin docent ha d'anar a cada centre s'incompleix la LOE i el RD 696/2007.

Valoració:12menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

I també per una escola sense enxufats. Que tots els professors i mestres que pagam amb doblers públics, obtenguin la seva plaça per oposició, com marca la Llei.

Valoració:14menosmas
Per SCC undemés, fa mes de 4 anys

Per una escola pública, laica, de qualitat i en català !

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris