cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Les proves de català d’enguany baten rècords

De les dues convocatòries de gener i maig, la segona ha estat la de més èxit en demanda tant d'inscrits i presentats com d'aptes

Les convocatòries de gener i maig d'enguany de les proves de llengua catalana han experimentat un notable increment.

Arxiu

Les convocatòries de gener i maig d'enguany de les proves de llengua catalana dels sis nivells per als certificats A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu, que ofereix i expedeix la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, han experimentat un notable increment en nombre tant d'inscrits (58,75%) com de presentats (57,42%), i d'aptes també, en una comparativa global de les dues convocatòries dels exàmens, respecte del nombre d'examinands inscrits i presentats el 2015.

De les dues convocatòries de gener i maig de 2016, segons ha explicat el Govern, la que ha experimentat major demanda respecte de l'any passat ha estat la segona, la de maig, amb un increment total d'inscrits del 73,09% i del 73,81% en el número final de presentats a les proves.

Segons les dades de l’Executiu, el total d'inscrits el maig va ser de 3.955, de 3.019 presentats, amb un total d'aptes que se situa en els 1.240 examinads. El nivell A2 és el que ha concentrat el major nombre d'aptes amb un total de 380.

En canvi, la comparativa de les convocatòries de gener també mostra una pujada tot si ser inferior, del 45,11% d'inscrits i del 40,68% de presentats. 3.484 foren els inscrits, amb 2.393 presentats i la xifra final d'aptes de 751 examinands.

Increment d’aptes


També s'ha incrementat el nombre total d'aptes de totes les proves per als 6 certificats en les dues convocatòries, en comparació amb el 2015: 751 han aprovat el gener d'enguany respecte dels 706 aptes de l'any passat, però l'increment d'aptes més significatiu s'ha donat en segona convocatòria de maig quan enguany 1240 han estat els aptes i en la mateixa convocatòria de l'any passat el nombre es va situar en 751 aptes. L'increment més alt s'ha donat a l'A2 (68,22%) amb 380 aptes de 557 presentats.

Pel que fa al nivell de llengua catalana que ha tingut major demanda tant d'inscrits (91,77%) com presentats (82,47%), és el del certificat B1. El segon major increment s'ha donat a les proves de llenguatge administratiu amb un increment d'inscrits del 64,56% i del 77,17% de presentats respecte de l'any passat.

Els nivells C1 (amb un increment de 65,04% d'inscrits i d'un 66,35% de presentats) i B2 (amb el 63,50% d'apuntats i el 61,56% de presentats) han estat els següents certificats que han sofert més demanda enguany respecte de les convocatòries de l'any anterior. Els segueixen els nivells A2 (57,81% d'inscrits, 52,30% de presentats) i en darrer lloc, el C2 (amb 7,23% d'inscrits i 3,69% de presentats).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 16
Siguiente
Per Lladren? Bon senyal!, fa mes de 4 anys

També ho podem dir en foraster: "¿Ladran? Luego, cabalgamos"...

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Domes m'insultes, ido no dec anar pes mal cami, en termes de tenir rao. :-)

Wir reiten in die Kreuz und Quer
Nach Freuden und Geschäften;
Doch immer kläfft es hinterher
Und bellt aus allen Kräften.
So will der Spitz aus unserm Stall
Uns immerfort begleiten,
Und seines Bellens lauter Schall
Beweist nur, daß wir reiten.

Johann Wolfgang von Goethe

Valoració:2menosmas
Per Es Suiss, fa mes de 4 anys

Mira, es comentari d'en Salvatore i en Mallorqui, tots dos combinats en un. Ara ja ni se molesta en canviar de nick entre missatges !!
Lo que no se es com ho deu fer per ensumar per internet...

Valoració:2menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Gracies dbalears per haver esborrat es comentaris d'aquest troll que usurpa identitats d'altres lectors per fer nosa i ofendre. Vostes que tenen acces a dades com s'adreca IP, provider i localitzacio de qui comenta veuran que a mes a mes corresponen amb altres identitats que venen cada dia a ofendre es lectors d'aquest diari.

Valoració:-20menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Toma ya, Salvador. Ara si que t'has lluit. Si senyor, fora caretes.
Sa unitat d'Espanya, com sa independencia de Catalunya, no val ni una sola gota de sang. Ni una.
No hauria de fer falta que fes aquest comentari, pero amb gent com tu pareix que fa falta.
Encara estau per civilitzar.

Valoració:-2menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

El señor Francisco Franco Bahamonde tendría que volver entre nosotros para aplicar la única política que ustedes catalanes entienden.
La unidad de España bien merece un pequeño ajuste de cuentas cada cierto tiempo. Cataluña sabrá agradecerlo.

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Ido hauries de llegir es diars mes sovint. Es que vulguis, de dretes, d'esquerres, es neonazis tambe. I si llegeixes sa premsa extrangera tambe ho veuras... Ara per tu supos que llegir sa premsa extrangera deu ser impossible. Ja t'ho trobaras. Ara a aquestes alçades, negar es proces de separacio de Catalunya no es questio d'opinio, es questio d'ignorancia.

Valoració:-10menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

Falso suizo : para faroles lo tuyos, con la inminencia inminente de vuestra separación de España, circunstancia que ni se ha producido ni se está produciendo más que en tu delirio imaginativo.

Valoració:15menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Aquest que signa com "Mallorqui" no es mes que un foraster. Fent nosa a una altra noticia ha escrit:
"Lleccions d' un renegat pancatalanista, cap ni una...."

Lleccions !!!. Pensau que aquest tio pot haver xerrat mallorqui mai en sa seva vida ??. En es fons hi ha un tio pirat malalt mental que fa de Salvatore, NonPlusUltra, i possiblement altres.
I per fer veure que es mallorquins van contra es catalans signa tambe com a Mallorqui. Lo mes fort es que no sigui capac d'escriure dues frasses seguides sense fer una cagada brutal... Lleccions !!! he he he he.

Valoració:-12menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Toma ya !, i ara amenaca amb una guerra civil !!. Ja no som en es 36, desperta !. Ni es PP que son hereus directes des fill de pta assassi Franco arriben a amenacar (farolejar) amb una guerra civil... i aixo que aquests van de farol en farol i lo unic que saben i volen es fer por !. He he he he.
Despres d'una DUI hi ha una negociacio internacional per que Catalunya no estaria obligada ni tans sols a pagar sa seva part des deute espanyol, es titular des qual es "El Reino de Espanya". Si calcules es deute que ja te Espanya, i el reparteixes entre es ~80% de sa poblacio que quedaria a Espanya es una fallida inmediata. Sa EU forcara a Espanya a negociar es deute amb Catalunya, perque sino es fallida tecnica inmediata d'Espanya. Catalunya partira pagant una part des deute, Espanya no fara fallida, i Europa no tallara s'aixeta a Espanya. Win-win-win. Un minim de teoria de jocs no faria mal...
Salvatore, me sap greu dir-te que ets un ignorant, pero quan te fiques a opinar sobre temes actuals i domes tens dades (i incorrectes) del 36 i no en tens ni idea de com funciona el mon actual, no me deixes una altra opcio. Analitzar sa situacio d'ara amb fantasmes del 36 te fara flipar quan passi i no entenguis res. Ara tu mateix, ja te hem donat molts d'arguments bastant solids per que vegis que sa teva Espanya imperial no es lo que era fa uns segles, ni d'enfora. Si vols seguir pensant que s'Espanya que tens dins es teu capet existeix, tu mateix. Vares neixer ignorant, com tots noltros. Si vols continuar aixi es decisio teva i hi tens tot es dret del mon.

Valoració:-30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 16
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris