nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Els joves de les Balears debatran sobre consum sostenible aquest octubre

L'objectiu és obrir un espai de treball i debat entre les quatre illes, entre d'altres.

CAIB

El director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el director de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), Joan Ferrà, han presentat aquest dijous, conjuntament amb el president del GOB, Jaume Canals, la jornada de formació que es durà a terme el pròxim 15 d'octubre a l'alberg de la Victòria, «una trobada que serà l'eix central de la celebració del Dia Internacional de la Joventut» del 12 d'agost.

Finalitat de la jornada

L'objectiu és obrir un espai de treball i debat entre les quatre illes per posar en relleu les aportacions positives dels joves, a més de mostrar l'estil i model de vida que adoptam respecte del desenvolupament global, ampliar el coneixement sobre els conceptes i les pràctiques de consum sostenible i saber fer ús de les TIC com a eina per compartir coneixement i recursos amb aquesta finalitat.

Destinataris

Els destinataris són les entitats juvenils i esportives, tècnics i regidors de joventut, educadors socials, mestres i els mateixos joves. Als assistents, una vegada finalitzada la jornada, se'ls entregarà un certificat d'aprofitament i competència.

Inscripcions

Els participants es podran inscriure del 27 de setembre al 7 d'octubre a través del web d'IBJove. Els assistents  que no siguin regidors de Menorca, Eivissa i Formentera tendran el viatge subvencionat.

En el mateix sentit, Carnet Jove de les Illes Balears iniciarà una línia específica de treball per promoure el comerç just i el producte local, que inclourà campanyes, sortejos i promocions.

El 89% dels joves confia en el canvi de model de consum

Segons les dades de l'Observatori de la Joventut, els joves prioritzen els preus i la comoditat de compra enfront de l'origen dels productes que compren. De fet, només un 35% afirma llegir les etiquetes i instruccions de compra per comprovar l'origen, qualitat i rerefons del producte. Tot i això, el 73% dels joves afirmen sentir els efectes del canvi climàtic, lligat al consum, i el 89% creu que els joves poden marcar la diferència de cara al canvi climàtic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris