cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Dotze entitats reivindiquen «un finançament just» per a les Balears

Les entitats consideren «imprescindible exigir el compliment de les inversions estatutàries» previstes fins a l'aprovació definitiva del REB.

20-06-2016Arxiu

Dotze entitats socials, entre sindicats, associacions, fundacions i patronals han fet una primera passa per crear una plataforma que reivindica «un finançament just per les Balears» i demana als partits polítics que tinguin en compte les seves peticions de cara a les eleccions generals del 26 de juny.

El secretari general d'Unió de Pagesos de Mallorca, Biel Torrens, ha afirmat davant la Delegació principal d'Hisenda a Palma que «feim una primera passa per a la constitució d'una plataforma per reivindicar el tractament just d'aquesta comunitat».

Acord de la societat

Les entitats consideren «imprescindible exigir el compliment de les inversions estatutàries» previstes fins a l'aprovació definitiva del Règim Especial de Finançament de les Balears. En aquest sentit, Torrens ha defensat que «és necessari que qui arribi a governar les tingui com a primer objectiu» i ha afegit que «el Règim Especial de Balears (REB)» ha de ser fruit «d'un acord de la societat civil de cada illa, que contempli de forma objectiva els costos de la insularitat i plurinsularitat».

Donar suport als polítics

La fi és que els teixits empresarial i econòmic puguin funcionar «en condicions de normalitat» i «millorar l'eficàcia de l'actual sistema de recaptació tributària a les Balears, així com modificar-ne l'actual contingut desigual; elaborar un pla de xoc contra el frau fiscal i afavorir la coordinació i actuació conjunta amb l'Agència Tributària de les Balears». En el mateix sentit, es pretén que «els polítics se sentin recolzats a l'hora d'imposar-se i tenir en compte aquest sentiment que tenim tots», perquè es tracta «d'una prioritat que no es pot passar per alt».

Les entitats

CCOO, UGT, STEI-i, PIMEM, FAPA, OCB, Unió de Pagesos, FAAVV, Fundació Ateneu Pere Mascaró, Fundació Emili Darder, Fundació Gabriel Alomar han realitzat aquest dilluns «unes propostes en ferm a totes les candidatures» amb la finalitat que «les facin seves» per al seu compliment.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mamandurria, fa mes de 3 anys

Hi,hihi,hihi, m'ha agradat aquesta definiciò de "la Condesa de Madrit" però`no se si ès "España la gran mamandurria" o "la mamandurria gobierna España", hihigigi, defenseran la mamandurria com sigui.
"Arriba la mamandurria, ¡ arriba ¡ contra el catalanisma, mamandurria espanyola hia,hia,hia,hia.

Valoració:1menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 3 anys

Y que cotiza un perroflauta del SI, se puede ganar la vida uno bien siendo un cantamañanas? El que aporta en esta tierra es el guiri con divisas... Y los puertos y aeropuertos nunca han sido de vuestra propiedad, ni las costas, ni muchas otras cosas que su único y legitimo dueño es España, que las defendió de potencias extranjeras.

Valoració:1menosmas
Per Calla!, fa mes de 3 anys

Aquí els que paguen som els que tenim una nòmina, un petit negoci o exercim com a professionals autònoms. Els hotelers, banquers i grans fortunes no paguen res, encara els tornen doblers a ells i és perquè les lleis estan fetes per beneficiar-los només a ells, perquè son ells els que mouen les titelles que fan veure que son els nostres governants.
Ves a contar mentides al teu poble, que aquí fas nosa!

Valoració:13menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 3 anys

Parece que sois dueños de los hoteles, y sois dueños de nada. Paga el que tiene y no el indígena que va aun con taparrabos, xD.

Valoració:0menosmas
Per Porca Misèria, fa mes de 3 anys

I lo poc que torna aquí, alguns s´ho han gastat amb corrupteles de ses grosses, vies verdes damunt traçats ferroviaris sense estrenar, dinars de llagosta i xampany francès a Cabrera i subvencions per inventors d´idiomes impossibles i innúTILs...

Valoració:12menosmas
Per WaterGato, fa mes de 3 anys

Si miram be el gràfic, a mí ja me bastaria que no ens robassen tant. però clar, som quatre moixos, i ens han de fer pagar molt més que els altres.. Caray, que es de car que PPros i PSOE's tenguin amiguets a Madrid..! i que serveix de poc.

Valoració:10menosmas
Per A. Creixell, fa mes de 3 anys

S´Emigrante hauria de tornar a s´Extremadura. Segons es veu allí fermem es cans amb llangonisses.
Barco !

Valoració:14menosmas
Per Truc, fa mes de 3 anys

Macià: L'IRPF dela jubilats, funcionaris dé l' Estat, Justícia, Policia Nacional, Forces Armades i de treballadors d'empreses privades amb seu central a Madrid, com que fan les nòmines allà, també liquiden l'IRPF allà. I aquests son els doblers que fan que paresqui.que Madrid aporta molts doblers, però que en realitat no aporta RES.

Valoració:12menosmas
Per idò, fa mes de 3 anys

Lo que han hecho los de VOX es una tontería que no sirve para nada. Lo que de verdad se tendría que hacer, se debió de haber hecho hace muchos años, es cerrar la verja y que no entre ni el aire.

Un cipayo, me llama facha. Mil veces peor lo tuyo.

El sobre y bien repleto, ya hace años que no me falta. Necio.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

Voldria saber que pinta Madrid en vermell.
Madrid és la comunitat més subvencionada de tota Espanya i amb diferència.
Qui paga tots els seus grans museus, els seus grans palaus, qui paga tots els funcionaris de tots els ministeris, a on van a parar les grans multinacionals espanyoles com Telefònica, Endesa, Repsol, BBVA, Santander, Banco Popular, BANKIA; a on tene la seus les principals empreses estatals com AENA, el SEPI, RENFE..., a on estan instalades les grans institucions com El Congreso de los Diputados, el Senado, els Borbons i tota la seva Cort, El Tribunal Constitucional, el Supremo, la Audiencia Nacional, la cúpula del Estado Mayor, el Banco de Espanya la CNMV..., SEGUIM?...
Salut, república, llibertat, //*//

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris