nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Creix un 35% l’exportació de sobrassada

Creix un 35% l’exportació de sobrassada a Europa.

11-06-2016CRSM

Les exportacions de sobrassada de Mallorca van créixer un 35% durant 2015, mentre que la comercialització va augmentar un 6% dins de l'illa, segons ha informat el Govern arran de l'assemblea anual del Consell Regulador Sobrassada de Mallorca celebrada aquest divendres.

El Consell Regulador ha mantingut la seva assemblea anual amb una jornada de treball amb tots els inscrits a la IGP, en què ha abordat assumptes com el control de qualitat, la promoció exterior i les xifres de comercialització. A aquesta trobada hi ha assistit el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

Des del 2009 l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) s'acredita en el Consell Regulador com certificadors d'aquests distintius de qualitat de productors de la sobrassada de Mallorca. Durant 2015 s'han certificat a 16 elaboradors de Sobrassada de Mallorca i a 25 explotacions ramaderes, el Govern.

Cada 18 mesos s'audita tot el treball i control de qualitat que fan als inscrits, per així garantir ‘l'objectivitat, independència, imparcialitat i sobretot competència tècnica’. La promoció exterior ha crescut en presència fora de Mallorca, tant a península com en països de la CEE.

Els inscrits del Consell Regulador han sol·licitat aquestes accions promocionals amb l'objectiu de consolidar la seva presència i, en aquells mercats nous en els quals la presència de Sobrassada de Mallorca no és important, poder explicar el producte, la seva qualitat, autenticitat i garantia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arruix, fa mes de 3 anys

Yo no como cerdo metido dentro de budells. Por lo tanto, no me enroscan dextrosas ni monos sacáridos (ni sin descarisar). Ni camaiot, metido dentro de un "budell cular.

Ensaïmadas: otro potingue con dos toneladas de saïm. Generalmente crudas que te dejan la boca llena de greix. Per voltros.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

Que vols dir, que a Mallorca no hauriem de poder comprar formatge monès?????

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

La exportació de sobrassada i ensaimada amb denominació de origen se ha de prohibir. O millor suprimir aquest Consell Regulador, no ès qui per dir lo que ès correcte.

El vi, olives, sopes, sobrassades, ensaimades, envinagrats, formatges i altres productes se han de consumir an el lloc que se produeix.

No ès lo mateix menjar un formatge de Menorca a Menorca a menjar-lo fora de Menorca, lo mateix passa amb els vins i altres productes.

Fora consells reguladors!!!

Valoració:-3menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 3 anys

@ undetants

Ja m'han fotut, es permetes sucres "monosacaridos" i "disacaridos" a partir de 1997.

El sucre es mes barato que la carn magre i possiblement que la xuia.

Valoració:2menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 3 anys

@ undetants

Molt agraït

No he vist que tengués sucre

Valoració:2menosmas
Per undetants, fa mes de 3 anys

a un Joan de tants

aquí tens l'enllaç a la normativa del Consell Regulador de Sobrassada de Mallorca

http://sobrasadademallorca.org/normativa/

Valoració:2menosmas
Per Un joan de tants, fa mes de 3 anys

Som mallorquí i visc a Barcelona. Havia diexat de menjar sobrassada a Barcelona perquè tenien mal gust fins que vaig trobar una sobressada de Mallorca, en tarrina, que tornava a tenir bon gust. La textura molta massa fina però bon gust.
Llegint els ingredients de les que tenien mal gust tenien sucre i dextrosa. A casa feien sobrassada i no hi posaven ni sucre ni dextrossa.
Les de denominació geográfica tenen sucre i dextrosa?
La sobrassada que menjo ara que te bon gust es d'un fabricant de Felanitx.

Valoració:2menosmas
Per Undetants, fa mes de 3 anys

Hem d'anar en compte. Amb el TTIP, si entra en vigor, perilla tant l'ensaïmada com la sobrassada.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris