nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

A les Balears, tota la feina que feim fins al 29 de juny és per a Hisenda

06-06-2016

Un contribuent mitjà de les Illes Balears destina el salari íntegre de 180 dies només a pagar imposts. És a dir, ha d'esperar fins al 29 de juny per generar ingressos que, lliures de gravamen, vagin a parar a la seva butxaca. Es tracta d'un càlcul fet per calcula Civismo, un think tank espanyol que ha presentat un estudi en què té en compte l'IRPF, cotitzacions, IVA, Imposts Especials i gravàmens com l'IBI o Patrimoni.

De tot l'estat espanyol, els contribuents de Catalunya són els que han d'esperar més, fins al 4 de juliol, per generar ingressos lliures de gravamen, segons aquesta organització.

Així, els contribuents de Catalunya són els contribuents que més temps dediquen a complir les obligacions tributàries: el seu alliberament fiscal arriba el 4 de juliol, això és, quatre dies més tard que la mitjana estatal. Els segueixen els treballadors de Castella-la Manxa i els de Cantàbria, la data dels quals és el 2 de juliol, i els del País Valencià i Andalusia, l'1 de juliol. A Navarra, és el 30 de juny.

Són les sis comunitats que queden per damunt de la mitjana, depassant aquest 29 de juny que sí coincideix exactament amb l'alliberament fiscal en sis comunitats a més de les Balears: Madrid, País Basc, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura i Galícia.

El quintet restant destaca com el més afortunat, ja que el seu 'alliberament' arriba abans. Les primeres són les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, el 24 de juny, seguides de la Rioja, el 27 de juny. Completen el grup les Canàries, Aragó i Múrcia, que ho fan el 28 de juny.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Macià, fa mes de 3 anys

Una per allà.
Idò jo crec que lo que pagam son els aves que travessen tota sa península, les autopistes sense cotxes, les mines sense carbó d´Asturies i de Castella, els aeroports sense avions, el PER d´Andalusia i Extremadura. Vols més exemples?.
A i per si no ho saps els catalans també pagan tot aixà, lo del FLA, és un negoci del estat, per una part els deixa 47.000 milioni i per s´altre s´en du 16.000 cada any, negoci rodó

Valoració:4menosmas
Per unaperallá, fa mes de 3 anys

Unaperaqui.- Mientes a sabiendas y si no lo sabes, peor. Efectivamente los mallorquines trabajamos para pagar el derroche de otros territorios. Por ejemplo: Cataluña. El govern catalá, vía FLA (dinero de todos los españoles, mallorquines incluidos), se ha llevado en tres años 47.500 millones de euros. Lee los presupuestos que la CUP no quiere aprobar. Para nivelarlos piden al Estado la friolera de 8.500 millones de euros más. Suma y sigue.

Por cierto y para que estés tranquila: Yo cobro, en A, en B, en C, en D, en E, y en F.

Valoració:-2menosmas
Per Emigrante, fa mes de 3 anys

Haz leído el artículo entero o solo te quedas con ese fantástico titular?
No lees que Castilla la Mancha y Andalucía, según este estudio, tributan mas días que los baleares?
Y que Extremadura tributa los mismos días?

De donde sacas que los baleares trabajan dos meses mas?

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 3 anys

A les Balears feim feina per Hisenda dos mesos més que a Castella, Andalusia o Extremadura.

Valoració:5menosmas
Per Paga beneit sí bwana!, fa mes de 3 anys

Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit! Vota espanya i paga beneit!

Valoració:13menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Mallorqui, una precissio:

Fan feina per pagar sa sanidad, es servicis publics, ets autobusos, sa netetja des carrers, sa defensa militar i policial, s educacio publica , es salari des funcionaris...... ....de comunitats autonomes com Extremadura, Asturies, Madrid, i altres.

Valoració:13menosmas
Per Saben?, fa mes de 3 anys

Membres de la Família Reial espanyola, haurien amagat doblers a Hisenda fins el 2012 i s´haurien beneficiat de la Amnistia Fiscal. Tal vegada els que diuen que no és veritat, son els seus "palafreneros" .

Valoració:11menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

Pels que diuen que no és veritat, es veu que cobrau molt en B!

I a més afegiria que, en el cas dels mallorquins, que s'ho quedi hisenda vol dir que ho aprofiten a altres territoris que no són el nostro, perquè be que seguim tenint tot ben enlaire amb poc pressupost pel que fa falta (manteniment de les infraestructures existents, sanitat, educació...). O sigui, feim feina per Espanya i per mantenir Espanya, la part d'Espanya que no és Balears.

Valoració:13menosmas
Per ..., fa mes de 3 anys

SÍ: A les Balears, tota la feina que feim fins al 29 de juny és per a Hisenda


NO: A Balears, tota la feina que feim fins el 29 de juny és per a Hisenda

Valoració:3menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 3 anys

Es treballadors no fan feina sa mitad de s any per Hisenda. Es ridicul. Fan feina per pagar sa seva sanidad, es servicis publics, ets autobusos, sa netetja des carrers, sa defensa militar i policial des pais, s educacio publica des seus fills, es salari des funcionaris que l atenen a s ajuntament etc... I la resta de s anys pes seus gastos personals. Si fessin feina domes 1 mes per hisenda, lo altre eu haurien de pagar igual. Això de voler tot public pero no pagar imposts vos o eu de mirar

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris