lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 12°
12°

#30AnysLNL (9): Denou ajuntaments de les Balears podran tenir un interventor que no entengui el català

15-05-2016

El nou govern progressista de les Illes Balears s’ha fixat com a prioritat revertir amb rapidesa les polítiques d’atac al català de l’anterior govern del PP. Concretament l’eliminació del requisit del català per a la funció pública ha forçat que 19 places d’interventor i 12 de secretari creades abans que el nou executiu hagi revertit la normativa puguin ser ocupades per persones que no entenguin el català.

Els municipis van haver de convocar places on el requisit del català no hi fos present, independentment que hi estiguessin a favor o no. Aquest fet és especialment perillós per a unes administracions que acostumen a funcionar amb normalitat en català pel que fa a la documentació interna, ja que es tracta de funcionaris que revisen tota la documentació.  

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 3 anys

No hay ningún problema. Todo futuro interventor ,peninsular o no, cuando hace la oposición ha de pasar por duras pruebas jurídicas y económicas. Eso sí, en lengua española , porque el puesto es para un funcionario con HABILITACIÓN NACIONAL, no regional.. No necesita el catalán para nada.

Valoración:0menosmas
Per si o si?, fa mes de 3 anys

@Saben: No cal que canviin la Constitució,només cal que facin cumplir l´actual.No diu que tenim el dret d´utilitzar la nostre llengüa?llavors com ens donen aquest dret si el funcionari no la coneix?Però nooooo la seva sagrada constitució només l´esmenten quan els convé.

Valoración:3menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

IB3 continua, per desgràcia, emetent pel·lícules en foraster; com en aquests mateixos moments (17h 18', 17-5-2016).

Valoración:4menosmas
Per Xesc, fa mes de 3 anys

Demostrem, a aquests que volen viure aquí menyspreant l'idioma propi de la terra, que la llengua inútil i innecessària, dins del nostre domini lingüístic, és la forastera i no -com ells voldrien- la catalana. Col·laborem a llur adaptació al nostre país fent-los imprescindible el català. Facem com si no entenguéssim la seva llengua.

Valoración:7menosmas
Per Miquel, fa mes de 3 anys

Nosaltres som a ca nostra i feim servir la llengua pròpia del país: els mal educats són ells.

Valoración:8menosmas
Per esquirol, fa mes de 3 anys

O sigui que hi ha castellans que no es volen integrar dins la comunitat on viuen. Encara somien en aquella una, grande i fascista ?

Valoración:12menosmas
Per Macia, fa mes de 3 anys

Saben
La llei que tu dius es correcte, pero aixo de que no podem fer res no es cert en absolut.
Tenim tot el dret del mon a fer servir sa nostra llengua, i si no l'entenen no es el nostra problema.
Tots els demes funcionaris de quqlsevol ajuntament poden fer els informes que els demanin en catala, i si no l'entenen es el seu problema.
Qualsevo adminstracio de quqlsevol zona de parla catalan es pot dirigir a ells en catala i si no l,entenen es el seu problema.
Vols mes exemples

Valoración:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

@Saben?

No és veritat que "no se podrà fer res des d'aquí". Des d'aquí hem de mantenir-nos ferms en l'ús del català. Res de canviar de llengua davant d'ells. Hi tenim dret i, sobretot, és legítim.

Valoración:9menosmas
Per Saben?, fa mes de 3 anys

Els que jan donat punts negatius al meu comentari (el primer)i si pensen que m' ho he inventat, poden posar a Google "Cuerpo de Secretarios-Interventores de las Administraciones Locales" i veurem com el que he escrit és veritat

Valoración:-5menosmas
Per I doncs, fa mes de 3 anys

Si no fos perquè coneixem els que hi surten, podríem pensar que la foto està feta al anys cinquanta del passat segle.

Valoración:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris