lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 12°
12°

#30AnysLNL (6): Vuit de cada deu famílies de les Balears escull el català com a llengua per aprendre a llegir i escriure

10-05-2016

Una vegada més, les famílies de les Illes Balears opten massivament perquè la llengua catalana sigui la que utilitzin els seus fills per aprendre a llegir i escriure.

Segons dades de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears, el 78,7% de les famílies han escollit el català, fet que denota que la preferència pel català torna a créixer per tercer any consecutiu (el curs 2012-2013 varen triar el català un 70% de les famílies; l’any següent, el 80%; i el curs 2014-2015, un 77,13%). Per illes, Menorca és la que té més sol·licituds de docència en català (91%), seguida de Mallorca (80,4%), Formentera (78,9%) i Eivissa (71,6%). Les dades mostren com les polítiques per arraconar el català de l’antic govern de Bauzá (PP) no tenien suport social dels illencs. De fet, en conèixer les primeres dades de tria de llengua, el PP va decidir prescindir de l’opinió de les famílies i va imposar el TIL.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Volem IB3 en català, TV3 i Esport3, fa mes de 3 anys

En aquests moments (devers les cinc de l'horabaixa, 14-5-2016), a la televisió en obert podria triar entre onze pel·lícules: deu en foraster (les dels canals espanyols i la d'IB3) i una en català; però, quina casualitat!, la que fan en la nostra llengua és a TV3 i aquest canal -com també Esport3- el tenim prohibit. Enhorabona als teleespectadors forasters...

Valoración:2menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

IB3 continua, per desgràcia, emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 19', 13-5-2016).

Valoración:5menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

IB3 continua, per desgràcia, emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 33', 12-5-2016).

Valoración:6menosmas
Per això, fa mes de 3 anys

Macià: Els centenars de milers de gent adulta que estima i defensa el català qui els ha adoctrinat?Es un desconeixement total i vergonyós dir que a les escoles s´adoctrina.

Valoración:6menosmas
Per dic, fa mes de 3 anys

L'aranès és un subdialecte occità; és a dir, hauria de dir "L’occità és la llengua oficial de l’Aran".


El DIEC2 diu:

aranès -esa
2 1 m. [FL] Varietat del gascó parlada a la Vall d’Aran.


gascó -ona
2 1 m. [FL] Dialecte occità parlat a Gascunya i a la Vall d’Aran.


occità -ana
2 1 m. [LC] [FL] Llengua romànica parlada a Occitània.

Valoración:6menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

I m'agrada es texte de sa nova constitucio catalana (sa primera versio ja es publica).

Un extracte:

"El català és la llengua nacional i oficial de Catalunya i es reconeix al castellà un estatus jurídic especial, com a patrimoni cultural i de cohesió que cal protegir. L’aranès és la llengua oficial de l’Aran, i és oficial a Catalunya."

Valoración:10menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Pensen que n'hi ha un de viu que te a 100000 enganats, perque aixo els dona esperances de que si treuen es viu tot tornara a ser com ells volen. Es problema es que sa realitat es obstinada i si volen canviar aixo n'han de convencer a 100000, i aixo es bastant pes dificil que treurer-ne un.
A altres temps, en aquest punt venia un caciquet i ho prohibia tot amb sa forca de ses armes. Ara per ara en Bausan ho va provar per sa forca de sa majoria absoluta i mira com li ha anat.
Tothom se va posant en es seu lloc. I es trollets en es lloc de trollets, que es remugar i fer ses victimes (altres temps venien per aqui triomfants i condescendents a recordar-mos que era normal que sa seva llengua s'imposas per tot, que era sa bona, pes be de tots).
I atencio, que es cinque pais europeu on es catala es cooficial, ja s'esta gestant !!

Valoración:10menosmas
Per Macia, fa mes de 3 anys

Joaann!!!!!!!!
Redeu quin poder que mos dones a sa gent que defensam sa nostra llengo, m'has deixat flipant..., tenim es poder, diria que sobrenatural d'abduir i fer un rentat de coco per convertir a 100.000 persones en nacionalistes pancatalufos. Bono, es que ni en superman, en Batman i n, Spiderman junts
De tant de poder que tenim m, he posat com NIRVIOS i tot.
Salut, republica, llibertat, //*//

Valoración:10menosmas
Per Rut, fa mes de 3 anys

És positiu com ja es comença a tenir consciència d´estatus. Quan dius TROLL, immediatament surten el tal Mallorquín, n´Emigrante, Anticatalufet, Juan, i uns quants més. I això també és important per a tots...

Valoración:10menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 3 anys

LA DIPUTADA DE LA CUP, ANNA GABRIEL A FAVOR DE "TENER HIJOS EN COMÚN" PARA QUE LOS EDUQUE "LA TRIBU".

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris