lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

#30AnysLNL (5): El 81,1% dels alumnes de les Illes Balears empra el català als exàmens de selectivitat

10-05-2016

Les proves d’accés a la Universitat (PAU) fetes a les Illes Balears el passat mes de juny, han vist incrementat l’ús de la llengua catalana com a llengua d’ús en els exàmens. Segons les darreres dades, l’ús de la llengua pròpia ha crescut del 26,9% l’any 1992 al 81,1% el 2015 i ha arribat a un màxim del 82,6% l’any 2014. L’índex de cada illa ens mostra que els alumnes de Menorca són els qui usen més el català en els exàmens, amb un 96,3%, seguits d’Eivissa i Formentera amb un 83,3% i Mallorca amb un 80,4%. Cal destacar que en 50 dels 65 municipis on s’han realitzat les proves el percentatge d’ús ha superat el 90%.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Volem IB3 en català, TV3 i Esport3, fa mes de 3 anys

En aquests moments (devers les cinc de l'horabaixa, 14-5-2016), a la televisió en obert podria triar entre onze pel·lícules: deu en foraster (les dels canals espanyols i la d'IB3) i una en català; però, quina casualitat!, la que fan en la nostra llengua és a TV3 i aquest canal -com també Esport3- el tenim prohibit. Enhorabona als teleespectadors forasters...

Valoración:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

IB3 continua, per desgràcia, emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 19', 13-5-2016).

Valoración:4menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

IB3 continua, per desgràcia, emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 33', 12-5-2016).

Valoración:5menosmas
Per això, fa mes de 3 anys

@Alumno Europeo: Per descomtat que a Andora es viu molt millor que a qualsevol pais sudamericà.

Valoración:5menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

Per desgràcia, IB3 continua emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 31', 11-5-2016).

Valoración:7menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Dir que es castella se xerra majoritariament i quasi unicament en es tercer mon no es "ir de guays", es simplement exposar es fets, sa realitat.
Si no ho creus, fes numeros.
Si es que veniu amb aires cosmopolites i universals, i sa realitat es que sa part cosmopolita d'Espanya es de parla catalana.

Valoración:11menosmas
Per alumno europeo, fa mes de 3 anys

Decir que los países donde se habla castellano son tercermundistas no es "ir de guay", es ser un racista impresentable, además de un ignorante. Entiendo que en Andorra se está mucho más cómodo, verdad? Por cierto, ya que hablas de estudios de prestigio, por qué no comentas los informes PISA de Baleares?

Valoración:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 3 anys

Saps a quants de paisos europeus es castella es oficial, o cooficial ? UN
Saps a quants de paisos europeus es catala es oficial o cooficial ? QUATRE

Si mirau es estudis de prestigi de ses universitats de tot el mon,veureu ses dues primeres dins s'estat espanyol son de parla catalana (es diferents estudis son coincidents en aquesta dada).

Es 99% de sa poblacio mundial no xerra ni enten es catala, i supos que son tan felicos com es altres.
Ara be, es 95% de sa poblacio mundial no xerra ni enten es castella, i supos que tambe son tan felicos com es altres.

Son dades que haurieu de sebre abans d'anar "de guays con el castellano", per que si sortiu des tercer mon feis mooolt es ridicul.

Valoración:11menosmas
Per alumno europeo, fa mes de 3 anys

Si supieras algo de geografía, sabrías que solo en España lo hablan algo más de 40 millones de personas. Eso sin contar los que lo aprenden en el resto de países europeos (bastantes más que el catalán) y todos los migrantes de Latinoamérica.

Si amplías un poco más tú Google Maps, verás que hay muchos más continentes y países que no son imaginarios en los que se habla castellano.

Y si fuera una cuestión identitaria, no tendríais que usar la imposición, igual que usó ese dictador del que todos hemos oído hablar. Pero igual que el catalán se rebeló en la calle ante la prohibición, el castellano se rebela en la calle frente a vuestros intentos de que el catalán sea el idioma predominante.

Por ultimo te diré que las tierras no son vuestras, son del que puede comprárselas. Así que monta pronto una academia de catalán para alemanes e ingleses.

Valoración:0menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 3 anys

Y los catalinos siguen igual de cansinos...

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris