algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
22°

Hi haurà candidatura sobiranista: o encapçalada per MÉS o per una persona independent

L'ASM feia públic un manifest «Per una candidatura unitària de país» on es reclama «una candidatura unitària nascuda de la il·lusió i la fe en el nostre poble».

Arxiu

Tot d'una que es va saber que hi tornaria a haver eleccions generals, el 26 de juny, des de MÉS per Mallorca s'iniciaren les passes per fer una candidatura amb el partit polític Podemos. Al mateix temps, també, des de diverses entitats de la societat civil, com l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, el Grup Blanquerna o, fins i tot l'Obra Cultural Balear, s'iniciaren gestions per afavorir la creació d'una candidatura liderada pel sobiranisme.

En aquest sentit, l'ASM feia públic un manifest «Per una candidatura unitària de país» on es reclama «una candidatura unitària nascuda de la il·lusió i la fe en el nostre poble. Una candidatura creada des del consens, la generositat, la col·laboració, l'esforç honest i decidit. Una candidatura de país, amb el centre de decisió a les nostres Illes, com a instrument de canvi en positiu a favor de la gent.»

Pocs dies després, també des de la societat civil, es feia pública una altra crida titulada 'Manifest per una candidatura illenca i popular' que proposa «una candidatura que tengui la seu al nostre territori i que no es deixi endur per les dinàmiques estatals».

De moment, les negociacions entre MÉS i Podemos s'han estancat en la confecció de la llista. Aquest dilluns, el portaveu de MÉS al Parlament, David Abril, ha dit que l'acord que els ha ofert Podemos -entrar en el número quatre a la llista del Congrés- «és una mica humiliant» però ha assegurat que «encara no han perdut la il·lusió en el procés de confluir amb aquesta formació en les properes eleccions».

Mentrestant, ERC s'ha desmarcat de la candidatura amb Podemos i ha oferit les seves sigles perquè es conformi una candidatura sobiranista.

Una candidatura que podria encapçalar MÉS per Mallorca i Més per Menorca si hi participen i que sinó, serà encapçalada per persones independents proposades per les entitats de la societat civil.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Francesca, fa mes de 5 anys

MES No vol encapçalar aquesta candidatura sinó anar de comparseta de podemos.

Endavant candidatura de país, l'autèntica proposta de progrés per a aquestes illes nostres.

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Xec: Jo també opino el mateix. No és políticament rentable, ni humanament suportable, ni mentalment saludable, tenir com a socis de coalició unes persones que s´oposen a totes les propostes, malgrat que estiguin dins el seu propi ideari, just perquè surten dels altres i no d´ells.
Jo crec que MËS ja no hauria de perdre més temps amb els de Podem i invertir aquest dos dies que queden, per apropar-se a Esquerra Republicana i si és possible legalment, ja que ha comunicat que no se presentarien, també amb El Pi, ja que malgrat hi ha punts en els que no coincidesquin, també és veritat que podrien aportar molt i bo i la seva ideologia de centre, serviria de contra-punt. I d´aquesta manera, el diputat seria possible, i encara més al moment actual, en el que Podem ja ha decebut a molta gent que vol votar però no sap a qui. I en hi ha molta, amb aquest dilema.

Valoració:6menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 5 anys

Pero que cansinos son los catalinos.

Valoració:-1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Se ha de canviar de chip.
Sobiranisme ès lo mateix que autonomisme.
Les autonomies ja han estat superades.

Ès necessari un partit independentista.

MÉS ja se ha definit com a autonomista, encara que empri el terme "sobiranisme".

Els independentistes no poden votar ni a PI ni a MES, no tenen cap partit o moviment ciutadà.

Dins la UE els estats com Espanya, França, Portugal, Itàlia, Alemanya, etc. se han de disoldre o desaparèixer per a que entrin els vells paísos europeus com Flandres, Lombardia, Catalonia, Mallorca, Bretanya, Escòcia, Castella, Galicia, Renania, Baviera, etc. Aquest ès el principi amb el que se fundà la UE, la desaparició dels estats jacobins, formats a partir del sigle XVI.

Votar per seguir dins l'estat espanyol ès tudar i perdre el temps.
Els espanyols, francesos, italians, alemanys, etc han de esser substituïts per mallorquins, catalans, castellans, gallecs, provensals, gascons, lombards, renans, etc.

Valoració:-1menosmas
Per Xec, fa mes de 5 anys

@Francesca

Jo de vegades trob que és dir molt i tot quan deim que el Pi és autonomista. N'hi ha prou de veure com van atacar les festes de Menorca per defensar "els toros". Surrealista és poc per part de qui se suposa que vol ser un partit en defensa dels interessos illencs!

Però sí que és cert que de ben segur que els va votar gent que podria optar per una candidatura sobiranista.

Valoració:7menosmas
Per Xec, fa mes de 5 anys

Mar, jo he defensat que l'aposta més possible era el 3r lloc a la coalició amb Podemos, bo i entenent que ells ja en tenien dos i calia ser realistes per assolir una entesa bona per a tothom.

Però està clar que el sobiranisme polític d'aquestes illes no pot demanar als votants sobiranistes que votin per un tercer diputat de Podemos, quan podrien optar a un diputat sobiranista en una candidatura alternativa.

El fet que el Pi no es presenti és clau. Entre açò i que ha quedat clar que és Podemos qui ha fet inviable la coalició, jo sí crec que és possible arribar als 44.300 (ho dic de memòria) votants que haurien atorgat el diputat.

Molt més il·lusionant, en tot cas, que apostar per un 4t diputat impossible, o que al cap de dos anys Podemos es porti bé i cedesqui el tercer a Més. Jo ja tenc assumit que aquesta gent és poc de fiar, i açò que he necessitat molts de cops, perquè en realitat n'hi ha prou de veure com empren el Parlament per fer campanya, fent oposició destructiva i absurda sovint al govern només per fer titulars i demagògia barata :(

Valoració:7menosmas
Per Undetants, fa mes de 5 anys

Anticatalufet, nornalment quan un ja és un ou cubarot és molt difícil d'esdevanir un altre tipus d'ou

Valoració:1menosmas
Per Joan pons, fa mes de 5 anys


Animo a Podemos y mes, hay una oportunidad única y buena para Baleares
El 3 diputado que pide Mes aportando el 25% (33.000 , pa )de los votos (Podemos+"IU" 122.000 votos) seria recibir el 33% de los diputados y si se obtienen 4 seria justo

El 4 diputado seria acorde con los votos aportados nadie regalaría nada

El 4 diputado se puede conseguir y seria una enorme noticia que fuera para Mes, entiendo que Mes quiera lo máximo, pero esta pidiendo más de los votos que puede aportar

Sí Mes va con Podemos:

1. Tendrá representación en el Senado y posiblemente 1 diputado . PPSOEC'S perderán 2 diputados por lo tanto PodemosIUmes recortaría nada más y nada menos que entre 2 (en el peor de los casos) y 4 diputados a PpC'spsoe sobre todo ppC's . Ya que por cada uno que quitas lo recibes para ti y la diferencia se recorta en 2

Desde que voto nunca hubo la posibilidad desde Baleares de hacerle un roto a la derecha de hasta 4 diputados solo en Baleares. Es un momento histórico !!

2. Si Mes no va con Podemos . tendrá 0 y 0 y PP y C's + 2 minimo

Valoració:1menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 5 anys

Anticatalufet, fes el favor i vés a España allà a laltra part d la mar i no tornis!

Valoració:13menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 5 anys

Haurien de ser tots una mica generosos. Si s'han de repetir les eleccions, no s'han de tenir en compte per res els resultats de les eleccions del desembre. Si Podemos va obtenir els resultats que va obtenir, no li han servit per a res. La legislatura ha estat fallida. Per tant, si en aquestes han d'anar plegats, ho han de fer en equilibri tots els partits que s'hi apuntin. Un de Podem, un de MES, un d'EU, un ER, i tornar a començar. Se tracta de fer una pinya d'esquerres, no de tirar-se els trastos pel cap abans de començar.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris