lluvia ligera
  • Màx: 31°
  • Mín: 30°
31°

#30AnysLNL (4): El català s’ensenya en 161 universitats del món

Segons dades de l’Institut Ramon Llull, 161 universitats a tot el món imparteixen docència de català. El nombre d’alumnes que segueixen aquests cursos de llengua i cultura catalanes supera la xifra de 6.000.

Cal destacar l’existència de diferents centres d’estudi i càtedres de professors visitants en universitats de prestigi reconegut, com el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbona de París, el Centre de Recerca en Estudis Catalans de la Queen Mary de la Universitat de Londres, la Càtedra Rodoreda del Graduate Center de la City University of New York, la Càtedra Joan Coromines de la Universitat de Chicago i la Càtedra Ginebre Serra de la Universitat de Stanford.

Aquest 2016, la Universitat Masaryk de Brno, a la República Txeca, ha inaugurat el primer grau de Llengua i Literatura catalanes, que ha tingut 100 alumnes preinscrits. A més, diverses universitats alemanyes desenvolupen la Qualificació complementària en llengua i cultura catalanes, marcs formatius addicionals als estudis de grau i màster on s’imparteix la docència del català

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 4 anys

IB3 continua, per desgràcia, emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 19', 13-5-2016).

Valoració:0menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 4 anys

IB3 continua, per desgràcia, emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 33', 12-5-2016).

Valoració:0menosmas
Per ..., fa mes de 4 anys

SÍ: El català s’ensenya a 161 universitats

NO: El català s’ensenya en 161 universitats

Valoració:0menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 4 anys

Per desgràcia, IB3 continua emetent pel·lícules i sèries en foraster; com en aquests mateixos moments (16h 31', 11-5-2016).

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Jo no vull estar dins es mateix pais que tota aquesta gent que els hi sap greu que sa meva llengo s'enseny en 161 universitats del mon, a mes de que sigui sa llengua unica d'ensenyament de ses dues universitats mes prestigioses de s'estat espanyol (podeu anar-ho a cercar).
No vull estar amb gent que no me respectara mai.

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:0menosmas
Per Juan, fa mes de 4 anys

Estos "catalufos"que comida mental de coco.......es increible la ignorancia de estos Srs.ignaran la realidad......dan pena.

Valoració:0menosmas
Per Veritatis, fa mes de 4 anys

S´Emigrante s´estim més estudiar tauromaquia, per a ser fidel a ses arrels celtes. Però com que està tant lluny de sa pàtria de sa messeta, està molt desorientat..... Potser finalment accedeixi a parlar es catala....., si sa caverna no ho sap....

Valoració:0menosmas
Per Colobra, fa mes de 4 anys

Anticatalufet: Perquè no parteixes de Mallorca d'una vegada, i tots, tu i nosaltres, serem més feliços?
Aquí no fas més que nosa. No ho veus?

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 4 anys

Per veure quina estima te Espanya (Castella) a les nacions que la formen, basta veure que es catala s'ensenya a moltes mes universitats FORA de Espanya que a Espanya. No vos enganeu, es catala NO es una llengua espanyola per Espanya, i ben clar mos ho deixen quan a es castella l'anomenen espanyol.
Es castella, en canvi s'ensenya a TOTES ses universitats i escoles de Catalunya, Balears, Valencia.
Espanya no vol sa nostra cultura, domes vol es nostros duros.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris