lluvia ligera
  • Màx: 31°
  • Mín: 30°
31°

El Govern i Ben Amics preparen una campanya de sensibilització LGTBI

Les actuacions de la campanya consisteixen a difondre material informatiu sobre la realitat LGTBI o 60 tallers sobre diversitat afectiva sexual i identitat de gènere, entre d'altres.

CAIB

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i Ben Amics han presentat aquest dimecres una campanya de sensibilització de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) dirigida a joves entre 12 i 16 anys; professorat d'educació primària i secundària i a joves en risc d'exclusió social de les Balears.

Aquesta iniciativa busca sensibilitzar la comunitat educativa sobre la realitat LGTBI a les illes; la diversitat sexual i la identitat de gènere. En aquest sentit, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha destacat la necessitat de «realitzar un treball molt intens» perquè tots els ciutadans acceptin de forma normalitzada la diversitat sexual, «com a realitat visible als carrers de les Balears, que ha de ser acceptada».

Denúncia de les discriminacions

Això, ha afegit, condueix també a la sensibilització i acceptació de la diversitat familiar. En aquest sentit, la presidència de Ben Amics, Jan Gómez, ha defensat que és necessari combatre la discriminació de la qual en són víctimes les persones transsexuals, gais, lesbianes o bisexuals, i que el principal objectiu del material imprès és animar-les a denunciar aquestes situacions de ltgbifobia.

D'altra banda, el director de l'Oficina de Defensa del Menor, Joan Marc Tur, ha lamentat que les víctimes d'aquesta discriminació solguin «sofrir en silenci» i per això considera que «com més normalitzada estigui la diversitat sexual», menys casos de discriminació es registraran, tant a les escoles, com en l'entorn familiar o social del jovent.

La campanya

En concret, les actuacions estratègiques de la campanya consisteixen a difondre material informatiu sobre la realitat LGTBI, així com tallers sobre diversitat afectiva sexual i identitat de gènere -60 tallers-, seminaris de sensibilització per al professorat i la I Trobada de joves DIVERSXS, dirigida a joves de 15 a 25 anys en risc d'exclusió social per enfortir xarxes de suport, autoconeixement i drets del col·lectiu LGTBI.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris