algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
22°

Les famílies sense ingressos amb menors a càrrec ja poden sol·licitar la renda social

Santiago ha explicat que s'engegarà una campanya informativa pròximament a fi de donar major difusió i resoldre els dubtes «sobre la nova iniciativa de caràcter social», que aquest any s'espera que beneficiï a 3.000 famílies (unes 9.000 persones).

Arxiu UH / Jaume Morey

La Renda Social de les Balears, impulsada pel Govern, es pot sol·licitar a través d'Internet des d'aquest dilluns. Els primers beneficiaris seran les famílies sense ingressos econòmics amb menors a càrrec, si bé a partir de 2017 s'hi aniran incorporant altres situacions de necessitat. El Govern començarà a valorar les sol·licituds a partir de dia 16 d'aquest mes, per tal que tots els beneficiaris puguin començar a cobrar la prestació econòmica a final de juny.


Entre 557 i 776 euros

El mínim que percebran les famílies amb fills perceptors de l'ajuda serà de 557 euros enguany, si bé aquesta quantia es podria elevar fins al776 euros en el futur, atès que la implantació serà progressiva.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, amb el director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, ha afirmat que «l'objectiu és ampliar el pressupost anual destinat a la renda social perquè pugui arribar a més beneficiaris».

Requisits

A més de no tenir ingressos econòmics i disposar de fills menors a càrrec, els demandants de la renda social han d'estar empadronats a qualsevol municipi de les Balears i acreditar una residència a la Comunitat d'un mínim de tres anys, dos dels quals han de ser de residència efectiva. La prestació es mantindrà mentre duri la situació econòmica que ha donat lloc a l'accés a la renda social.

Tramitar la sol·licitud

Les sol·licituds es poden descarregar al web, i presentar-les en qualsevol oficina de registre de les Balears, Consells Insulars o als Ajuntaments (es recomana consultar primer la llista d'adherits).

En aquest sentit, Santiago ha explicat que s'engegarà una campanya informativa pròximament a fi de donar major difusió i resoldre els dubtes «sobre la nova iniciativa de caràcter social», que aquest any s'espera que beneficiï a 3.000 famílies (unes 9.000 persones).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Mai basta, mai bastava i mai bastarà.

Tenim que una gran majoria, tal vegada el 98% per cent de la població i tots els polítics no entenen els dos principis de la termodinàmica.

Aquests doblers (1.671.000 euros) ès millor pagar amb passatges cap a son país.
Suposem 1000 euros per persona i se té una minva de almanco 1600 persones manco, lo que representa per el primer principi de la termodinàmica estoviar-se uns 29 milions de euros.

Pensa amb el medi ambient lo que representa de estalvi de contaminació.
Fent comptes repatriar els 400.000 habitants que sobren a les Balears representaria uns 7200 milions de euros per any de despeses manco i també de contaminació ambiental.

Valoració:1menosmas
Per NO anam bé, fa mes de 5 anys

Jo no tenc fills, per tant exclós.
Gràcies Fineta.

Valoració:0menosmas
Per Pep, fa mes de 5 anys

Mentre no s'instauri una renda universal mínima per a tothom (promesa de Podemos que quedarà incomplida) no podrem dir que tenim governs d'esquerra. Aquesta renda és gairebé d'abast ridícul. Només beneficiarà famílies desestructurades d'ultramar.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris