cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 29°
31°

L’Assemblea de Docents i la plataforma Crida reclamen la «paralització total» de les proves LOMQE

L’Assemblea de Docents i la Plataforma Crida reclamen la «paralització total» de les proves LOMQE.

Arxiu

L’Assemblea de Docents i la plataforma Crida han signat aquest dissabte un comunicat conjunt en què reclamen la «paralització total» de les proves LOMQE a primària.  

Les entitats consideren que aquesta llei «en funcions» ha de derogar-se de manera immediata, ja que continua generant «incertesa» entre els alumnes i «condiciona» la feina dels docents. En aquest sentit, reiteren quatre punts importants sobre la paralització temporal:   

1r. «Es tracta d’una paralització temporal, sense un compromís clar d'aturar-les definitivament, com ja han fet les CA de Canàries, Navarra, Catalunya i País Basc, que resulta si més no estrany que es produeixi només 15 dies després de la primera resolució que les convocava quan el Parlament espanyol ja havia aprovat la suspensió del calendari de la LOMCE. Ens demanam a quin criteri respon aquest ajornament».

2n. «En previsió que finalment, i en qualsevol moment, es convoquin les proves, hi haurà molt poc temps per reaccionar ja que el curs escolar es troba molt avançat. Ens preocupa que les proves se solapin amb el final de curs generant, una vegada més, caos als centres».

3r. «Aquestes proves d’avaluació de l’alumnat de primària responen a un dels principis de la LOMCE que més reflecteix el seu caràcter segregador, que pretén classificar alumnes i centres, que només avalua resultats i no processos d’aprenentatge i que fa de la competitivitat un objectiu fonamental. Aquest model, ja experimentat en altres països, no funciona i s'allunya de l'escola compensadora de desigualtats socials, familiars i econòmiques que és tan necessària en aquesta comunitat».

4t. «La LOMQE continua implantant-se, amb constants incerteses com aquesta, als centres educatius de les Illes Balears, i res fa pensar que una propera Conferència Sectorial d’Educació, a la qual s’acull el conseller per argumentar la decisió de suspensió temporal, sigui capaç d’acordar cap mesura contundent en contra de la LOMCE».

Les entitats han reclamat «coherència i determinació» al Govern per dur a terme una política educativa de qualitat, «que no  allargui el fracàs sostingut i permanent que hem patit en aquesta comunitat autònoma».

«Per tant, estam preparats i disposats a boicotejar les proves si es decideix que s'han de fer, reiteram la nostra voluntat que aquesta llei sigui derogada i convidam els docents a explicitar, una vegada més, aquesta voluntat en els seus respectius claustres i assemblees», han conclòs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @Interí, fa mes de 4 anys

A veure si t'enteres: sí, hi ha 1350 places garantides, però és cert això que comenten, que va entrar gent amb zero punts i va quedar fora gent amb més de cent. Això no ho pot negar ningú.

Valoració:0menosmas
Per Interí, fa mes de 4 anys

Jo diria que amb aquest pacte es van garantir 1.350 places de pacte i si algú amb tants punts no aplega plaça és perquè no deu voler arromengar-se com al de 0 punts i si fa falta desplaçar-se, alguns docents també volen privilegis eh que per alguna cosa es diuen INTERINS...

Valoració:0menosmas
Per bernadet, fa mes de 4 anys

Tornem-hi, Tonina!
Les manifestacions per escrit dels claustres només tenen un valor simbòlic. A qui han d'adreçar-se l’Assemblea de Docents i la plataforma Crida és al Govern Balear.
A Canàries, Navarra, Catalunya i País Basc la iniciativa d'oposar-se a l'aplicació d'aquestes proves ha partit dels governs autonòmics i ha quedat reflectida a disposicions escrites i trameses als centres.
Per què aquestes organitzacions fan propostes tan ambigües i no parlen clar i llampant a qui han de parlar?

Valoració:0menosmas
Per I l'STEI què diu?, fa mes de 4 anys

Què diu el sindicat que va signar amb el PP d'en Bauzá un Pacte d'Interins al que accediren persones amb zero punts i quedaren fora altres amb 120 punts i més de 20 anys de serveis???

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris