lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 12°
12°

Marta Fuxà: «Incorporarem clàusules lingüístiques en els contractes amb els proveïdors»

27-04-2016

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, enceta aquest divendres, 29 d'abril, les activitats de celebració dels 30 anys de la Llei de normalització lingüística, aprovada pel Parlament de les Illes Balears el 29 d'abril de 1986.

En declaracions a Ona Mediterrània, la directora general, Marta Fuxà explicà que «Les jornades han de servir, en part, per a fer balanç», i explicà que «és una oportunitat per, entre tots, fer les valoracions oportunes» i creu que «podem valorar en què ha canviat la societat i la nostra llengua».

Fuxà explicà que «encara no arriba a dos mesos que hem recuperat els articles derogats per Bauzá i el marc legal que teníem vigent fa quatre anys».

Marta Fuxà explicà també que s'ha fet una edició amb el text de la Llei, amb totes les modificacions que s'han anat fent durant aquests trenta anys: «hem trobat necessari i interessant fer aquest edició, on es poden resseguir les modificacions, perquè sigui una eina pràctica».

Fuxà remarcà que «venim d'uns anys en que no hi havia direcció general de política lingüística i que fins al 2016 no hem tengut pressupost, hem partir de zero i hem hagut d'estructurar-nos, aconseguir personal, lluitar pel pressupost i posar en marxa projectes... però el cert és que il·lusió no ens en manca».

Pel que fa a la normalització de la pròpia administració, la directora general manifestà que «a nivell administratiu, encara ens cal avançar, tenim la intenció de fer un nou 'decret 100' (el que regulava l'ús de la llengua dels representants institucionals) i incorporar-hi clàusules lingüístiques en els contractes amb els proveïdors»

Pel que fa al paper en el procés de recuperació lingüística de la televisió autonòmica, explicà que «un dels motius de l'existència d'IB3 és, tal i com va explicar el seu director, Andreu Manresa, justament, contribuir a la normalització de la nostra llengua, juntament amb el de cohesionar les Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

30-4-2016, 1h 45': sèrie en foraster a IB3

Valoración:0menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 3 anys

29-4-2016, 23h 50': IB3 treballa en contra de la normalització de la llengua catalana emetent una altra pel·lícula en foraster.

Valoración:0menosmas
Per Cada qual amb les seves preferències, fa mes de 3 anys

Me pareix molt bé. Però en hi ha que s'estimen més les comissions que les clàusules lingüístiques.

Valoración:0menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 3 anys

Arruix feixisme llingüístic pancatalanista de sa nostra terra

Valoración:1menosmas
Per biel, fa mes de 3 anys

I qué voleu una educació lingüística on els nostres joves només puguin triar anar a Catalunya a fer feina? O a la vostra administració pública? Sou per fer-so mirar.

Valoración:0menosmas
Per de asco, fa mes de 3 anys

Sabino Policarpo Arana Goiri (el que de viaje de bodas se fue a Lurdes), no ha muerto.

Estas cosas además de horrorosas, son totalmente anticonstitucionales. Pero escriben, hablan y leen en español cuando les conviene.

Ahora el Constitucional ha tumbado la ley de grandes superficies del Consell. Todo lo de esta gente es prohibir y ordenar. El socialismo nunca ha creído en la libertad.

Valoración:1menosmas
Per Francesca, fa mes de 3 anys

Quan?

Quan l'ase sigui mort de rialles?

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris