algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
24°

Exposició fotogràfica a Barcelona sobre l'obra de Toni Catany

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, assitien ahir dilluns a l’acte inaugural de l’exposició dedicada a l’obra del fotògraf mallorquí Toni Catany. Armengol va ser rebuda pel conseller de Cultura de la GeneralitatSanti Vila, el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares, i el president de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Germán Ramón-Corté.

L’exposició, titulada «Toni Catany. D’anar i tornar», proposa revelar un Catany força diferent de com se’l coneix i del record que s’acostuma a tenir del seu treball. I alhora afegeix un evident caràcter retrospectiu.

Etiquetada sovint de «clàssica», de «tradicional», de «neopictorialista», i fins i tot de «nostàlgica», l’obra de Catany respon a vegades poc o molt a aquests epítets. Però també és una obra audaç, lligada al seu temps, sembrada de sorpreses; una obra moderna.

La vida i l’obra de Toni Catany (Llucmajor, Mallorca, 1942 – Barcelona, 2013) es podrien definir potser com una successió incessant d’anades i tornades entre Llucmajor i Barcelona, entre el Mediterrani i la resta del món, entre l’interior i l’exterior, entre els projectes i els records, entre les tècniques fotogràfiques del passat i les tecnologies d’avui dia.

La mostra tendrà lloc a la sala d’exposicions de La Pedrera de Barcelona i durarà fins al 17 de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.